Spiel 2010: een vooruitblik (deel 47)

Basilica (Rebel.pl)

Een bordspel voor 2 spelers waarin u samen een kathedraal probeert op te richten. U werkt samen aan de bouwplannen maar bij de praktische uitwerking ervan probeert u toch maar mooi uw tegenspeler te dwarsbomen en op achterstand te zetten, uiteraard met als enige doel op het einde als meester-architect de armen in de hoogte te kunnen steken. Hoe u er voorstaat kunt u aflezen aan het gezicht van de koning, die op gezette tijden de werf komt bezoeken.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

U bent verzot op kathedralen en als u er eentje tegenkomt houdt u gegarandeerd halt om er met vol ontzag naar op te kijken.

De doosillustratie is fe-no-me-naal mooi. Deze doos gaat als enige dwars in uw spellenkast.

Sinds uw ontdekking van Carcassonne omarmt u elk spelelement wat ook maar enigszins lijkt op het leggen van tegels met grote vreugde.

Samenwerken en tegelijk dwarsbomen, u vindt het een prachtige combinatie.

Elke tegel die u aanlegt heeft een eigenschap die u later in het spel in uw voordeel kunt activeren. Als u dat activeren nalaat zal uw tegenstander dat met graagte in uw plaats doen. Dat creëert een soort zenuwachtigheid bij beide partijen die u wel aangenaam vindt.

U speelt graag spellen waarin u een broos evenwicht moet zien te vinden tussen doen en niet doen.

U houdt van spellen waarin u de baas mag spelen over een groepje arbeiders.

Wordt u na aflloop door uw tegenstander uitgelachen kunt u, omwille van de snelle speeltijd, onmiddellijk een revanche afdwingen.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Portal.pl voorbij want:

Sinds uw kennismaking met “Die Säulen Der Erde: Duell Der Baumeister” bent u ervan overtuigd dat een omzetting van dit thema naar een spel voor twee spelers gewoon niet haalbaar is.

Als u tegels wilt aanleggen om een zo groot mogelijk gebied in uw kleur te creëren grijpt u steeds weer terug naar het erg leuke en makkelijk transporteerbare Toscana. Daar zal dit spel met zijn fe-no-me-na-le doosillustratie niets aan veranderen.

Ondanks het feit dat u samenwerkt, tot op zekere hoogte toch, bestaat het interageren met uw tegenstander toch vooral uit agressieve handelingen. Subtiel dwarszitten is er niet bij. U gaat uw tegenstander vol op zijn of haar smoel moeten slaan. U houdt niet van spellen waarin dat de hoofdmoot van uw acties uitmaakt. 

Dominique