Spiel 2010: een vooruitblik (deel 42)

Isla Dorada (FunForge / Fantasy Flight Games)

Een bordspel voor 3 tot 6 spelers waarin u, ontdekkingsreiziger zijnde, deel uitmaakt van een expeditie die op een eiland op zoek gaat naar al wat waardevol en niet te groot of te zwaar is. Daartoe beweegt u zich in het zog van de expeditieleider over bergpassen, zandwegen, rivieren en junglepaden. U, en u alleen, hebt weet van bepaalde schatten die op bepaalde plaatsen op het eiland te vinden zijn. U zult er ook alles aan doen om die plaatsen aan te doen zodat u uw uit de kluiten gewassen rugzak naar believen kunt volproppen en uw ultieme spelersdroom bewaarheid wordt: als rijkste en met de meeste punten eindigen. Dat uitermate interessante en zeldzame fenomeen doet zich voor na ongeveer een uurtje.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

Dit is een Faidutti en Faidutti creëert meestal spellen die u goed liggen.

De doos en zijn inhoud zien er prachtig uit. Dit gaat kleur geven aan en niet misstaan in uw spellenkast

U kunt uw medespelers vloekkaarten aansmeren, met alle gevolgen vandien. Aangezien u de banvloeken die u in het echte leven over hen uitroept blijkbaar van elk effect verstoken blijven wilt u het op deze manier, die volgens de spelregels meer garantie biedt, proberen.

U houdt van spellen waarin u een geheime opdracht moet vervullen en waar uw eigen agenda veel belangrijker is dan die van uw medespelers.

U bluft graag met kaarten.

U bent steeds weer op zoek naar de heilige spellengraal, dat kleinood dat zich net op de helft bevindt tussen spellen voor veelspelers en spellen voor niet spelers. Isla Dorada zou wel eens het eindpunt van uw zoektocht kunnen zijn.

U houdt van spellen met een stevige geut speelkaarten en hoge trekstapels. U komt hier ruimschoots aan uw trekken.

Thematisch zit het allemaal goed in elkaar en u hebt een zwak voor thematisch geslaagde spelomzettingen.

U worstelt graag met een gebrek aan geldmiddelen. In Isla Dorada moet u het met een schamele 10 goudstukken tot het einde zien vol te houden. Dat kan tellen.

U houdt van spellen met erg korte wachttijden.

U vertoeft graag op het eiland Tobago. U bent er zo goed als zeker van dat dit eiland u ook gaat bekoren.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van FunForge en Fantasy Flight Games voorbij want:

U moet bieden in dit spel, 16 keer meerbepaald, en daar hebt u een grondige hekel aan. Dat het bieden met originele inhoud gebeurt, namelijk kamelen, yaks, draken, zeppelins, gonogo’s, kajaks en sjamanen zal u niet over de streep trekken.

Er ligt wel een bord op tafel maar wat daarop gebeurt is volledig kaartgestuurd. U bent dus afhankelijk van wat u in uw handjes aantreft en dit zowel wat het bieden, het ophalen van schatten en het bekomen van opdrachtkaarten aangaat. Dat kan meevallen, maar dat kan ook zwaar tegenvallen. Pessimistisch als u ingesteld bent gokt u op het laatste. U hebt het sowieso niet zo voor handkaartengeluk, dus loopt u hier in een wijde boog omheen.

Dominique

 

Een gedachte over “Spiel 2010: een vooruitblik (deel 42)

  1. Dit is er eentje dat ik zeker eens moet proberen in Essen 🙂 Klinkt in ieder geval veel belovend.

    Like

Reacties zijn gesloten.