Spiel 2010: een vooruitblik (deel 41)

Thunderstone: Wrath Of The Elements (Alderac Entertainment Group)

Een eerste uitbreiding op het kaartspel Thunderstone waarin u geconfronteerd wordt met nieuwe monsters, helden, vecht- en huisgerief  en valstrikken.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

Thunderstone is, zoals u ondertussen wel weet, Dominion met ballen. En de kans op enkele ballen extra gaat u niet laten liggen.

De doos waarin dit wordt aangeleverd kan zowel het basisspel, deze uibreiding en de volgende – waarop momenteel het laatste likje verf wordt aangebracht – herbergen. Ze is zelfs kleiner zodat het geheel rugvriendelijk transportbeerbaar wordt, een gegeven dat niet onbelangrijk is bij dit soort spellen. Daarbovenop zorgt de nieuwe indeling ervoor dat het overzichtelijk organiseren van uw kaarten een erg leuke bezigheid wordt, bijna een spel op zich als het ware. Op het gebied van ergonomische functionaliteit kunnen de makers van Dominion hier een stevig lesje leren.

De spelregels van het origineel werden voor deze uitbreiding herschreven. Herschreven in de zin van: duidelijker. U bent blij dat dit manco nu ook de wereld uit is. Het formaat van het regelwerk is ook kleiner, maar u gaat nog steeds uw partner aanstoten in bed als u een pagina omslaat. Dat moet u er maar bijnemen. Uw partner ook trouwens, want zij stoot u overdag al dikwijls genoeg aan voor uw kredietkaart.

U weet hoe mooi de kaarten eruitzien en u kunt niet wachten om ze door uw grijpgrage handjes te laten gaan.

De valstrikken zijn, ondanks de negatieve connotatie die aan het woord vasthangt, erg leuk. U moet er wel, zoals het een goede valstrik betaamt, enorm voor opletten en uw groepje helden er op laten anticiperen. Een dief kan hier wonderen doen en ook het voorspellingselexir kan u aardig op weg helpen om schade te voorkomen. Leuke dingen die pijn doen, u kunt er niet genoeg van krijgen.

U kickt op het feit dat bepaalde monsters van een zodanig kaliber zijn dat ze schade aanrichten bij alle spelers en niet alleen bij de actieve. U behoeft echt geen tekeningetje om te weten dat u dit gegeven tijdens de vele sessies die voor u liggen in uw voordeel zult gebruiken.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van AEG voorbij want:

Fantasy is niet uw ding.

U houdt het liever bij de nog steeds niet ingedaalde speelballetjes van Dominion.

U hebt Thunderstone niet en dit is geen stand-alone uitbreiding. U hebt de basisset nodig om het te kunnen spelen. Eigenlijk slechts een paar kaarten uit de basisset, maar toch. U had het liever anders gezien. Als u toch getrakteerd wilt worden op de heerlijkheid  van deze editie zult u vrij diep in uw geldbeugel moeten tasten. U beschouwt dit als een valstrik die niet in de doos zit en u knapt daarop af.

U hebt heel interessante geruchten opgevangen over het voortreffelijke, gestroomlijnde, mooie en veel speelvreugde genererende Ascension: Chronicle Of The Godslayer, dat zich in hetzelfde subgenre ophoudt en u hebt uw zinnen dáárop gezet.

Dominique

 

2 gedachtes over “Spiel 2010: een vooruitblik (deel 41)

 1. hej,
  even checken: heb je mijn mailtje gehad?
  heb je beoordeling van 7 wonders nog eens gelezen, toch eens naar kijken in Essen 🙂

  Like

 2. Dag Els,
  Mailtje ontvangen. Antwoord volgt nog!
  7 Wonders: wat mij betreft een verplichte aankoop. Begin oktober publiceer ik mijn definitieve koopwijzer voor Essen. Verplichte lectuur voor al wie Essen aandoet dit jaar.

  Like

Reacties zijn gesloten.