Spiel 2010: een vooruitblik (deel 43)

1655 – Habemus Papam (DDD Verlag GmbH)

Een kaartspel voor 3 tot 4 spelers waarin u in het jaar des Heren 1655, na het overlijden van paus Innocentius (what’s in a name), probeert uzelf tot zijn opvolger te laten verkiezen. De kerk zou de kerk niet zijn als daar niet veel gekonkel, chantage en omkoperij mee gepaard ging.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

In tegenstelling tot de echte Preferiti hebt u hier aan een half uurtje genoeg om witte rook door de schoorsteen van de Sixtijnse kapel te jagen. U hebt ook al uitgerekend dat u, afhankelijk van het aantal spelers, minstens 25% kans hebt om dit spel als paus af te sluiten. U verheugt zich al op de zegening waarmee u uw tegenspelers na afloop huiswaarts zult sturen. Uw emmer wijwater staat al klaar. Ijs- en ijskoud.

Bij DDD kunnen ze er wat van. Goede spellen maken die onder de radar doorvliegen bijvoorbeeld. Denk maar aan Die Wiege Der Renaissance, Seidenstrasse en Uruk: Wiege Der Zivilization. U gaat zich ook dit keer niet laten vangen en dit erg leuke spel aan uw verzameling toevoegen.

U bent, ondanks uw traumatische ervaringen met Borgia en Conclave, nog steeds op zoek naar het ultieme pausverkiezingsspel. U hoopt dat u het met “1655 – Habemus Papam” eindelijk hebt gevonden.

Niet alleen vrouwen zijn gek op edelstenen, ook kardinalen lusten er wel pap van. U kickt op dat spelonderdeel en u krijgt er hier 52 meegeleverd.

U maakt graag gebruik van actiekaarten die uw medespelers verplichten goudstukken aan u over te dragen.

U bewandelt graag meerdere wegen naar de overwinning.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van DDD Verlag Gmbh voorbij want:

Sinds Roger Vangheluwe hebt u het wel gehad met de kerk. U denkt er zelfs aan u te laten ontdopen. U laten ontspelen is nog niet aan de orde, maar voor een pausverkiezing past u.

Na uw traumatische ervaringen met Borgia en Conclave hebt u de hoop op een degelijk pausverkiezingsspel helemaal opgegeven.

Een pausverkiezing met slechts 4 kandidaten? U had toch liever met meer aan tafel gezeten. Een pausverkiezing vraagt toch een hele hoop interactie met een hele hoop kardinalen? U vreest dat het thema gaat vloeken met het beperkt aantal deelnemers.

U houdt niet van biedspellen, ook al mag u dat bieden doen met prachtige edelstenen.

Dominique

 

5 gedachtes over “Spiel 2010: een vooruitblik (deel 43)

 1. Hallo Dominique,
  mijn excuses om hier schaamteloos in de commentaren iets te plaatsen, maar ik had graag contact met je opgenomen.
  Kan je mij misschien een e-mailtje sturen (adres zou je hier moeten kunnen zin).
  Alvast bedankt.
  Mvg,
  Joey

  Like

 2. Dag Joey,
  Ik heb geen toegang tot je mailadres maar je kunt me misschien een pb-tje sturen via de fora Bordspelplaza of Bordspelmania?
  Vriendelijke groeten,
  Dominique

  Like

Reacties zijn gesloten.