Spiel 2010: een vooruitblik (deel 40)

Sobek (GameWorks / Asmodée)

Een kaartspel voor 2 tot 4 spelers waarin u afreist naar het Oude Egypte en onmiddellijk bij aankomst al gesommeerd wordt te participeren aan de bouw van de Tempel van Sobek. Aangezien u zelf niet graag met stenen en andere bouwmaterialen aan de slag gaat besluit u zich te beperken tot de aankoop en verkoop van deze goederen op de markt. Een beetje corruptie gaat u hierbij niet uit de weg.

Tijdens uw erg korte beurt kunt u ervoor kiezen een goederenkaart te nemen, een karakter met een speciale vaardigheid uit te spelen of een set van dezelfde soort goederenkaarten af te leggen. Als u het lekkerste wilt nemen moet u er meestal ook enkele corruptiepunten bijpakken. Teveel van die corruptiepunten en u kunt in grote fluoletters “overwinning” op uw buik schrijven.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

Dit is Cleopatra And The Society Of Architects in kaartvorm en dat ziet u helemaal zitten.

Bruno Cathala staat meestal garant, Cyclades daargelaten, voor het soort spellen waar u van houdt.

U weet dat men bij GameWorks schoonheid van spellen hoog in het vaandel draagt. Of dat met dit spelletje ook het geval is valt nog te bezien, maar u bent er redelijk gerust in.

Er wordt van u verwacht dat u dit spel zonder scrupules tot u neemt. Uzelf kennende kunt u dit spel dus aanvatten zonder ook maar één horde te moeten nemen.

U houdt van cartoonachtige illustraties.

U hebt het voor duidelijke, overzichtelijke en vooral korte spelregels.

40 minuten staat er op de doos. Eindelijk eens een spel dat u echt gaat kunnen timen.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van GameWorks  en Asmodée voorbij want:

U hebt meer dan genoeg dozen in de kast staan die het verzamelen van setjes als uitgangspunt hebben en daarbovenop een pleiade aan interactiemogelijkheden bieden, het erg leuke Nottingham bijvoorbeeld, dus besteedt u uw zuuverdiende euro’s aan iets anders.

U hebt Cleopatra And The Society Of Architects al in uw kast staan. U loopt hier wel niet het risico aan de krokodillen te worden gevoerd, maar dat is niet voldoende om Sobek er nog bij te nemen. U past.

U hebt al spelend al aan meer dan genoeg bouwwerken in het Oude Egypte bijgedragen. Het is nu wel goed geweest. 

Die corruptiepunten zijn nogal doorslaggevend voor het niet behalen van de overwinning. Uw punten gehalveerd zien op het einde van een ronde is een Egyptische plaag die u absoluut dient te vermijden. U houdt niet van speltechnische implementaties die zo meedogenloos op u inhakken.

U weet nog lang niet genoeg over dit spel om het op uw wenslijst te kunnen zetten en de lengte van die lijst is nu al niet meer recht evenredig met de grootte van uw budget.

Dominique