Spiel 2010: een vooruitblik (deel 39)

The Lord Of The Rings: The Card Game (Fantasy Flight Games)

Een coöperatief kaartspel voor 1 tot 2 spelers waarbij u alwéér in Midden-Aarde wordt verwacht om aldaar de strijd aan te gaan met de vieze, vuile, smerige en uit de bek stinkende – tiens, u ziet hier enige overeenkomsten met uzelf wanneer u ’s ochtends uit uw spelonk dat bed heeft komt gekropen – volgelingen van Sauron. Kortom, u moet opnieuw aan de grote schoonmaak.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

U bent uw solosessies van het bordspel “In De Ban Van De Ring” beu en u wilt het nu eens met kaarten proberen.

U mag het zwarte gat tussen het einde van De Hobbit en de aanzet van De Reisgenoten induiken. Daar valt naar verluidt altijd wel wat te beleven. U bent razend benieuwd.

U bent een grote fan van coöperatieve spellen.

U mag queestes ondernemen. U slaagt er vooralsnog niet in uw eigen leven ook maar van één goed afgeronde queeste te voorzien, dus probeert u het maar in een kaartspel. U hebt het gevoel dat u daar meer kans op slagen hebt.

Lokaties, queestes, personages, artefacten, gebeurtenissen, gevechten, drinkgelagen, het zit er allemaal in en zult het allemaal één voor één naar buiten sleuren.

Een gewone kindertekening over Midden-Aarde krijgt al uw volledige en onverdeelde aandacht, dus wat gaat dat niet geven met het prachtige artwork dat u hier wordt voorgeschoteld.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Fantasy Flight Games voorbij want:

Als u met meer dan 2 aan de slag wilt, en dat wilt u, moet u een basisset extra kopen. En aangezien u binnen uw reguliere spellengroep de enige bent die gek is van Midden-Aarde en al wat daarop rondloopt hebt u al een vaag vermoeden wie deze extra basisset zal mogen financieren. U bedankt daar vriendelijk voor.

Het ultieme “In De Ban Van De Ring” hebbeding is het boek zelf. U hebt een aversie van alles wat daar ook maar enigszins van afwijkt. U hebt dit spel dan ook niet nodig.

Als u uw tanden in een goed coöperatief, spannend, uitdagend en dus en erg moeilijk te winnen kaartspel wilt zetten legt u wel Space Hulk: Death Angel – The Card Game, van dezelfde uitgever, op tafel. Daar komt u direct tot de kern van de zaak en verder geen gezeur.

Mooie prentjes inderdaad, maar minder mooi is de grote hoeveelheid tekst die daaronder staat. U gaat al spelend veel moeten gaan lezen. Lezen doet u ’s avonds wel, in bed.

Als u dit “Living Card Game” levendig wilt houden gaat u extra setjes moeten bijkopen en daar bent u echt niet voor te vinden.

U houdt niet van spellen waarin men u veel te veel tegelijk wil laten doen. U bent geen vrouw.

Dominique