Spiel 2010: een vooruitblik (deel 38)

Space Hulk: Death Angel – The Card Game (Fantasy Flight Games)

Een coöperatief kaartspel voor 1 tot 6 spelers waarin u, voortbordurend op de klassieker Space Hulk uit het Warhammer 40.000 universum, zichzelf in donkere futuristische settings waagt om aldaar uw grote vijand, de Genestealers, uit te schakelen. Allemaal. U wint als u op het einde van het spel nog enige tekenen van leven vertoont en met dat laatste restje levenskracht de teamdoelstelling hebt bereikt.

Reserveer alsvast uw plaats in de wachtrij want:

U bent een breedgeschouderde macho van de zuiverste soort, wiens woordenschat niet verder reikt dan: “Hebt jij een probleemtje met mijn, kerel?”

U slaat alvorens te praten.

Dit is eindelijk eens een coöperatief spel waarbij de grootste schreeuwer niet altijd het voortouw kan nemen. U kunt voor de eerste keer in uw spellenleven eindelijk eens zelf een coöperatieve beslissing nemen. En u verheugt zich al helemaal op de gebeurtenisfase waarbij u, en u alleen, kunt beslissen hoe ze wordt uitgevoerd als er “instinct” op de gebeurteniskaart in kwestie staat vermeld. Een coöperatieve waarin u een medespeler een serieuze hak kunt zetten, al kost dat u gegarandeerd de overwinning, u komt ze niet vaak tegen. 

U wordt helemaal opgewonden van de gedachte donkere gangen, bevolkt met geniepige en vooral grote monsters, te verkennen en deze laatste deskundig af te knallen.

U verkiest zwermen vijanden in plaats van eentje per keer.

U hebt zich altijd gestoord aan de traagheid van Space Hulk: Het Bordspel. Nu kunt u tijdens uw beurt slechts uit 2 acties kiezen en dat speelt lekker snel weg.

U houdt van het leger.

U kwijlt op spellen die erg moeilijk te winnen zijn.

Het lezen van de namen Fantasy Flight Games en Space Hulk in dezelfde zin is al voldoende om u vanaf nu tot aan Spiel de slapeloze nachten, bankkaart trekklaar onder uw hoofdkussen, aaneen te doen rijgen. 

U bent helemaal alleen op deze wereld en deze kan solo.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Fantasy Flight Games voorbij want:

Dit kaartspelletje is naar verluidt zeer vrouwonvriendelijk. U speelt regelmatig met vrouwen en u wilt dat zo houden.

Er bereikten u geruchten dat u na enkele sessies alles wel gezien hebt en de eerste uibreiding zit niet standaard in de doos.

20 euro voor een kaartspel is zelfs voor een materialistisch geconditioneerde junk als u een beetje teveel van het goede.

Dominique