Spiel 2010: een vooruitblik (deel 37)

Hornet (Z-Man Games)

Een bord/kaartspel voor 2 tot 5 koninginnen waarbij u door het geschikt en simultaan uitspelen van actiekaarten probeert uw twee bijtjes zodanig te manoeuvreren op het variable spelbord dat u voldoende nectar verzamelt om als eerste de grootste hoeveelheid honing in drie verschillende nesten te produceren.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

Dit is een Z-Man uitgave en Z-Man is een, omwille van de originaliteit en de link met de Oosterse bord- en kaartspelscene, een van uw favoriete uitgevers.

U hebt het voor “ik denk dat jij dat gaat doen dus denk jij dat ik dit ga doen maar daar heb je je schromelijk in vergist, beste kerel, want omdat jij dat denkt doe ik net iets anders, maar wacht, als jij hetzelfde denkt als ik loop je daar natuurlijk niet in dus blijf ik best bij mijn eerste keuze, alhoewel, als ik nu eens..”-spellen. U komt hier ruimschoots aan uw trekken.

U bluft graag, niet alleen in uw dagelijks (over)leven maar ook in spellen.

U houdt van agressieve interactie.

U kickt op een grote hoeveelheid houten onderdelen.

U houdt van spellen waarbij elke speler van bij aanvang met gelijke wapens aan zijn project, de overwinning, mag beginnen. Spellen die in balans zijn dus. Dat de spelers waarmee u meestal aan tafel zit helemaal úít balans zijn ziet u voor de gemakkelijkheid even over het hoofd.

Zoemende bijen, het is eens wat anders.

U wilt eindelijk eens wat snoezigs op tafel.

U verafschuwt te uitgebreide spelregels en u houdt de tijdspanne tussen het openen van een doos en het startschot liefst zo kort mogelijk.

U hebt een boontje voor kaartgestuurde spellen.

U begroet onverwachte wendingen met grote vreugde.

U hebt een zwak voor moduleerbare spelborden.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Z-Man Games voorbij want:

U bent er net al eens gepasseerd voor de superleuke spellen Magical Athlete en Malta! en maximaal twee spellen per uitgever vindt u ruim voldoende.

U hebt Fuzzy Tiger al in de kast staan en u betwijfelt sterk of Hornet dát speelplezier kan evenaren.

Als u behoefte hebt aan een avondje “bij” spelen grijpt u toch liever naar uw Wii en Super Mario Galaxy. Dat is véél leuker dan simultaan actiekaartjes uitspelen.

U hebt het niet zo voor spellen waarin u meerdere ronden vooruit moet denken.

Draai het en keer het zoals u wilt, maar dit is een abstracte met een opgeplakt thema én daarbovenop een niet te controleren variabele, het simultaan inzetten van actiekaarten. Het lijkt een interessante combinatie en u bent geïntrigeerd, maar u vreest het ergste. En aan het ergste wilt u geen enkele eurocent spenderen.

U hebt het niet voor spellen met een vastgelegde overwinningsvoorwaarde. U telt liever punten op het einde.

Dominique