Spiel 2010: een vooruitblik (deel 33)

Nile (Minion Games)

Een kaartspel voor 2 tot 5 spelers waarin u in het Oude Egypte, meerbepaald in de Nijldelta, gewassen kweekt. In dit spel worden deze gewassen niet gebruikt om uw caloriepeil voldoende hoog te houden maar om punten te scoren. Dat scoren – op Kniziaanse wijze trouwens – gebeurt enkel en alleen op het einde van het spel.

De basishandelingen die u tijdens dit spel uitoefent zijn planten, oogsten, handelen, speculeren, bidden en vloeken.  

Bij het planten is diversifiëren erg belangrijk. U wedt best op meerdere paarden als u een kans op de overwinning wilt maken.

U speelt x aantal keer de trekstapel door, waar x staat voor het aantal spelers. Daarna wordt er geteld.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

Dit is echt wel een lekker leuk kaartspelletje.

U speelt graag kaartspellen waarin u over enige tactische vaardigheden moet beschikken om een kans op de overwinning te maken.

U speelt regelmatig met niet (veel)spelers en dit voorgerecht zal hen zeker doen verlangen naar een of andere hoofdschotel.

U speelt graag meerdere sessies op een avond.

U en uw partner doen alles, maar dan ook echt alles, samen. U moet dus echt wel met iets interessants voor de dag komen wilt u deze traditie niet breken. Wat Nile betreft mag u gerust toeslaan.

U houdt van kaartspellen zonder handkaartenlimiet.

U bent gek op Crazy Chicken, dat heerlijk niemendalletje van Ravensburger. Het leukste aspect van dat spelletje, het wegspelen van kaartenrijen van uw tegenspeler, maakt hier opnieuw zijn opwachting.

U houdt van klein maar fijn. U hebt graag altijd iets in uw binnenzak zitten voor het geval dat.

U houdt van een beetje onzekerheid tijdens het spelen. De sprinkhanenplaag, die standaard wordt meegeleverd, gaat daar meer dan voldoende aan tegemoet komen.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Minion Games voorbij want:

U hebt al genoeg van dit soort kaartspellen in de kast staan en deze wijkt inhoudelijk niet voldoende af van uw benijdenswaardige verzameling om er een plaatsje in te verdienen.

De kaarten, hoewel mooi en functioneel geïllustreerd, smeken om sleeves. Kleedt u ze niet aan gaat u al na korte tijd problemen krijgen. Als u een spelletje koopt gaat u ervan uit dat het kwalitatief af is. Op dit onderdeel gaat Nile u teleurstellen.

Tot morgen.

Dominique