Spiel 2010: een vooruitblik (deel 32)

Malta! (Z-Man Games)

Een kaartgestuurd bord/tegelspel voor 2 tot 6 spelers waarin u door het uitspelen van kaarten beweegt naar een voor u zo voordelig mogelijke tegel en tegelijkertijd uw medespelers de vernieling in manoeuvreert. Het doel van het spel is “the last man/woman standing” te zijn.

Tijdens uw beurt trekt, speelt en beweegt u. Het trekken slaat op kaarten, het spelen ook en het bewegen op uw pion die zich kriskras over de bij spelaanvang willekeurig gelegde en grote ronde fiches beweegt.

Als u tijdens uw beurt er niet in slaagt te bewegen of zonder handkaarten komt te zitten bent u de klos. Klossen, beste medespeler, vinden sommigen onder ons best leuk. Klos zijn is dat al heel wat minder.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want: 

U hebt een aangeboren zwak voor variabele spelborden en dat wordt u hier aangeboden.

U houdt van originele spelideeën. Hier zijn dat de handinput die u krijgt op basis van de tegel waarop u zich bevindt en het verplicht uitspelen van de helft van uw handkaarten, naar boven afgerond.

De spelregels zijn het vermelden niet waard, zo eenvoudig zijn ze. U hebt het gevoel dat deze eenvoud dit spel ver-schrik-ke-lijk goed maakt.

U was vroeger op school de hoofdpester van dienst en u bent het metier nog steeds niet verleerd.

U bent zeer trendgevoelig en de trend van het plots opduiken van een hele hoop spellen die als speelduur 30 minuten vooropstellen kan u zeer bekoren.

U bent erg reislustig én u speelt graag spellen. Dit spelletje is dan ook een verplichte aanschaf. 

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Z-Man Games voorbij want:

Thema: nul komma nul.

U hebt niet alles volledig in de hand. Andere spelers gaan met de fiches die zich in uw omgeving ophouden morrelen, soms zelfs met uw pion. Chaos, u krijgt er steeds weer een vieze smaak van in de mond.

Onderweg gaat u spelers verliezen. Uit ervaring weet u dat de kans erg groot is dat u tot deze onfortuinlijke groep zult behoren.

U speelt graag met z’n tweeën en dit spel wordt in duovorm niet aangeraden.

U houdt niet van lichaamsbeweging en de kans is groot dat u tijdens dit spel door bepaalde actiekaarten tot bewegen gaat worden aangezet. En weer doemen Santy Anno-achtige doembeelden voor uw geestesoog op.

Tot morgen.

Dominique