Spiel 2010: een vooruitblik (deel 26)

Antics! (Fragor Games)

Een bordspel voor 3 tot 4 spelers dat ongeveer een uurtje duurt, waarin u op wonderlijke wijze wordt gereduceerd tot mier en doet wat mieren door de band zoal doen: het bouwen van een mierennest en het slepen van van alles en nog wat daar naartoe, waaronder lekkere groene blaadjes. Als u de concurrerende mierenkolonies daarbij het nakijken geeft wordt u uitgeroepen tot – hou u vast – Mierenkoningin.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

U maakt graag moeilijke keuzes en het tijdens uw beurt constant moeten afwegen van opties die als communicerende vaten met elkaar in balans liggen – in dit geval bouwen aan uw mierennest of het zoeken naar voedsel – is iets dat u helemaal aanspreekt.

Het spel introduceert een – hou u vast – nieuw en revolutionair “Ant-Hill System. U ziet uzelf al met een zelfvoldane glimlach aan uw keukentafel zitten terwijl u tegen uw spellenvrienden zegt: “En nu ga ik jullie laten kennismaken met een revolutionair nieuw spelsysteem!”. U bent Fragor Games oneindig dankbaar dat ze u de kans geven uzelf nog eens in het middelpunt van de belangstelling te zetten.

U gaat aan de slag met actiepunten en tegeltjes, waarbij u dankbaar gebruik maakt van de aan uw kolonie toegekende speciale vaardigheden.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Fragor Games voorbij want:

De laatste jaren hebben de spellen van Fragor Games toch een beetje aan kwaliteit ingeboet, vindt u, zowel inhoudelijk als vormelijk. U bent er niet gerust op.

U hoedt zich voor uitgeverijen die spellen aankondigen met een nieuw en revolutionair spelsysteem. U hebt zich al te dikwijls laten foppen.

De eerste beelden van het spelbord zijn niet bepaald veelbelovend. U wenst de mieren die daarop aan de slag moeten veel succes. Een kat vindt er haar jongen misschien nog op terug, maar een werkmier haar mierenhoop? U hebt zo uw twijfels. Dat revolutionaire spelsysteem zal zwaar uit de kast moeten komen om de meubels op dit onderdeel alsnog te kunnen redden.

Van de spellen die u tot nu toe als mier hebt gespeeld heeft er geen enkel u kunnen overtuigen. U vreest dat dit spel deze wetmatigheid alleen maar zal bevestigen.

U had liever een rechtstreeks mierengevecht met de concurrerende nesten aangegaan in plaats van braaf blaadjes en takjes lopen te versjouwen. Opwindend is anders. Een gemiste kans, Fragor Games!

Tot morgen.

Dominique