Spiel 2010: een vooruitblik (deel 19)

Cadwallon: City Of Thieves (Fantasy Flight Games, Dust Games, Edge Entertainment, Hazgaard Editions, Stratelibri)

Een bordspel voor 2 tot 4 spelers dat een klein uurtje duurt waarin u een zootje ongeregeld de stad Cadwallon instuurt om haar helemaal leeg te stelen. Het zootje bestaat uit 4 bendeleden die elk zo hun specifieke eigenschappen hebben, eigenschappen die u als bendeleider uiteraard goed van pas kunnen komen. Tijdens uw beurt spendeert u actiepunten waarmee u uw zootje van alles kunt laten doen waaronder het verzamelen van schatten het belangrijkste is. Het verzamelen van schatten is één, ze behouden iets heel anders want uw tegenspelers gaan er alles aan doen om ze u weer afhandig te maken.

U probeert ook uw 4 bendeleden vóór het speleinde van het spelbord te krijgen want als ze zich daarna nog op dat bord bevinden krijgt vindt u een stapeltje minpunten in uw inbrekerszak.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

U houdt van prachtig en veel spelmateriaal.

Dobbelstenen zijn uw beste vriend.

U stuurt graag de militie op uw tegenspelers af, kortom: u houdt van direct conflict.

U houdt van eenvoudige spelregels.

U hebt kinderen in de derde graad van de lagere school.

Loop vrolijk zwaaiend de stand al die uitgevers van hierboven voorbij want:

U houdt niet zo van scenariogestuurde spellen.

Frequent dobbelen is ook niet bepaald uw favoriete bezigheid.

U baalt aanzienlijk als een tegenspeler uw buitgemaakte schat van u komt wegstelen, na al die moeite die u hebt moeten doen om ze zelf te bemachtigen.

U ligt niet zo goed in uw reguliere spelgroep en dit spel geeft uw tegenspelers meer dan voldoende kansen om u, met behulp van het prachtige werkwoord samenspannen, langs alle kanten te pakken. U gaat dit spel dan ook nooit kunnen winnen.

U hebt bij dit spel het gevoel dat u een hond bent die een prachtig bot krijgt toegeworpen, alleen is al het vlees er al afgeknabbeld.

Voor de apart verkrijgbare en prachtige beschilderde miniatuurtjes moet u weer zwaar in de geldbeugel tasten. Het feit dat ze niet gewoon in de doos zitten is voor u al een afknapper van formaat. U houdt niet van geldklopperij.

U hebt traumatische ervaringen met het vorige spel dat zich in de stad Cadwallon afspeelde: Arcana. U hebben ze geen twee keer bij uw pietje.

Tot morgen.

Dominique