Spiel 2010: een vooruitblik (deel 18)

Luna (Hall Games)

Maanpriesteres zoekt opvolgster, dat is in een notendop de premisse van Luna. Die opvolgster bent u natuurlijk, maar daarvoor moet u eerst wel in duel gaan met 2 of 3 geslachtsgenoten. Dit, heren, is een ladies night.

Dat duel is een voornamelijk mobiele bedoening waarbij u zichzelf verplaatst op de 7 eilanden die het centrale tempeleiland omringen. De bedoeling van die verplaatsingen is het verzamelen van invloedpunten. Dat kan als u zich op het juiste moment op de juiste plaats bevindt. U moet ook uw met Yves Rocher handcrème behandelde grijpertjes uit de mouwen steken door het bouwen van altaren en tempelonderdelen. Samenvouwen moet u die handjes soms ook. Om te bidden. U moet ook bevallige novices om u heen verzamelen om de priesters te behagen. Seksueel grensoverschrijdend gedrag, niets is de bordspellenwereld vreemd.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

Het horen vallen van de naam Stefan Feld is tegenwoordig al voldoende om hun hart sneller te doen slaan.

Een variabel spelbord en variabele startopstellingen garanderen u dat elke sessie weer anders zal zijn.

Zich verplaatsen betekent meestal ook ergens in de weg gaan staan en dat soort interactiviteit spreekt u helemaal aan.

U hebt het gevoel, veelspeler zijnde, dat dit echt iets voor u is. Geen familiespel dit en dus een uitdaging Grand Cru voor u en uw hardcore spelersgroep.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Hall Games voorbij want:

Thema: nul komma nul.

We mogen dan wel met priesteressen te doen hebben, de eerste visuele kennismaking met het spel is niet bepaald liefde op het eerste gezicht. Hier gaat u geen indruk mee kunnen maken op uw keukentafel.

Als u wint wordt er op uw naamkaartje “Luna” geschreven. U vraagt zich af of dat wel goed is voor uw imago.

Als u de puzzelstukjes van wat tot nu toe geweten is bij elkaar legt bekruipt u het ongemakkelijke gevoel dat u hier te maken hebt met Pinguin op steroïden.

Een Ladies Night? U hebt nog nachtmerries van die keer dat u op maandagavond de Kinepolis in Hasselt niet binnenmocht omdat het ladies only was. Dat ze het dan ook maar zelf oplossen in dit spel.

U kunt zich niet van de indruk ontdoen dat u hier met een erg abstracte boreling te maken hebt en abstracte spellen zijn geen spek voor uw bek, Feld aan het fornuis of niet.

U hebt, als u afgaat op de beelden die momenteel op het internet circuleren, stellig de indruk dat dit een friemelspel is. Kleine fiches en pionnetjes die moeten gemanipuleerd worden, dat ziet u helemaal niet zitten. Tenzij u over Yves Rocher handjes beschikt natuurlijk.

U hebt ook het vage vermoeden dat tussen de eilanden waarop dit spel zich afspeelt regelmatig het monster analysis paralysis gaat opduiken. U krijgt teveel mogelijkheden aangeboden tijdens uw beurt, zoveel zelfs dat ze amper op de overzichtskaartjes passen. Dát, gecombineerd met het abstracte karakter van dit spel, het feit dat een minimumduur van 90 minuten wordt aangegeven en uw diepe haatgevoelens ten aanzien van beurtanalisten heeft als resultaat dat u dit links laat liggen.

Tot morgen.

Dominique