Spiel 2010: een vooruitblik (deel 17)

King Of Tokyo (IELLO)

Een dobbelspel voor 2 tot 6 spelers waarin u monsterlijke en gigantische mutanten tot leven wekt met als enige doel andere mutanten de strot af te bijten en vervolgens met uw grote poten Tokyo te nivelleren tot een oppervlak dat kan wedijveren met de gladheid van een biljartlaken.

Al dobbelend – 3 pogingen met 6 dobbelstenen krijgt u – kunt u vechten, energie opladen, uzelf helen en met uw waterpas in de aanslag aan dat biljartlaken van hierboven werken. Met opgespaarde energie kunt u extra kaarten kopen die leuke dingen doen zoals een extra hoofd laten groeien, beschermende borstplaten creëren en dodelijke stralen afvuren.

Bestel bij Leenbakker alvast een nieuwe keukentafel.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

Eindelijk nog eens een dobbelspel dat zichzelf niet te serieus neemt.

Godzilla – de eerste – is nog altijd uw favoriete film en elke kans die u geboden wordt om, tussendoor vechtend met andere monsters, een wereldstad te vernietigen grijpt u met beide voorpoten aan.

Creaties van de man die de wereld Magic The Gathering schonk mogen er bij u zonder voorbehoud in.

Van Roll Through The Ages naar Roll Alles Kapot? Op één avond? Graag!

U hebt jongens in huis die 8 jaar zijn of ouder en hier gaat u, zonder risico op partnergemor, écht mee kunnen thuiskomen.

Monsters Menace America duurt u een beetje te lang. U bent al een tijdje op zoek naar een korter alternatief.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van IELLO voorbij want:

Richard Garfield, u hebt hem nog steeds niet vergeven wat hij u met Roborally en Rocketville heeft aangedaan.

Het is en blijft een dobbelspel, wat gelijkstaat met veel meer geluk dan u gemiddeld kunt verdragen in een spel, ook al duurt uw lijdensweg slechts 30 minuten.

Het lijkt op een dobbelspel zoals u er de laatste tijd al zoveel door uw strot hebt geramd gekregen. Drie keer gooien, de beste steentjes overhouden en daar dan iets mee doen? Tja..

U wint als u als eerste 20 vernietigingspunten hebt verzameld. Dat is erg leuk, maar u wint ook als u als enige monster overblijft. Dat betekent dat er spelersuitval is en dat er, als u met z’n zessen speelt, mogelijk vier zijn die met een wazige en afwezige blik naar het speeloppervlak zitten te staren terwijl het overblijvende tweetal de tijd van hun leven beleeft. En dat vindt u dan weer niet leuk want u zou wel eens één van die vier kunnen zijn.

Geef uzelf nog even de tijd om een definitieve beslissing te nemen want:

Er zijn nog enkele details waarvan u nog niets weet. Die monsters bijvoorbeeld, zijn die van plastic en zo ja, welke monsters zijn dat dan en hoe groot en hoe mooi zijn ze?

Dat draften waarvan sprake in de beschrijving van de uitgever, wat houdt dat in? Hoe gaat dat? Is dat leuk?

Een dobbelspel dat 30 minuten duurt en mogelijk bestaat uit een set van 6 dobbelstenen, een stapeltje actiekaarten en – mogelijk – enkele plastic monsters, hoe goot is dat? Is dat iets dat makkelijk mee op reis kan in 2011?

Tot morgen.

Dominique