Spiel 2010: een vooruitblik (deel 15)

Alhambra: The Card Game – Netherlands / Belgium (Queen Games)

Een kaartspel voor 2 tot 6 spelers waarin u door het kopen van gebouwen punten scoort. Het kopen van het door u gewenste gebouw moet met de daaraan gelinkte munt. U scoort punten door van een bepaalde soort gebouwen het meeste in voorraad te hebben.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

U bent Nederlander of Belg en u moet alles wat spelmatig aan deze regio’s kan worden gelinkt gewoon hébben. Verder houdt u van kaartspellen tout court en Alhambra: The Card Game valt wonderwel onder die categorie.

U wilt uw kinderen, die u met alle geweld in de spellenwereld wilt introduceren, een opstapje geven naar Alhambra.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Queen Games voorbij want:

De regels zijn eenvoudiger dan die van mama Alhambra. Nóg eenvoudiger? U hebt het gevoel dat men u bij Queen niet serieus neemt.

De muurtjes zijn niet meer van de partij en dat was nu net het leukste onderdeel van mama.

U deinst als in een reflex terug als u de volgende quotes van de uitgever leest – ik vertaal even: “Eindelijk gearriveerd” en “Plezier gegarandeerd”

U herinnert zich nog erg goed wat deze uitgeverij met Flandern 1302 op u heeft durven loslaten en daar bent u nog altijd niet van bekomen.

U ziet niet in hoe deze variant het origineel in speelplezier kan overtreffen en u hebt al genoeg grote en kleine dozen met de letters Alhambra erop in uw spellenkast staan. Dit is speltechnisch trouwens een exacte kopie van “Stimmt so!”, de mama van Alhambra en dus de grootmoeder van dit spel. U hebt dus al lang door dat u hier te maken hebt met een downgrade in plaats van een upgrade.

Tot morgen.

Dominique

 

Een gedachte over “Spiel 2010: een vooruitblik (deel 15)

Reacties zijn gesloten.