Spiel 2010: een vooruitblik (deel 12)

Railways Of The World: The Card Game (Eagle Games)

Een kaartspel voor 2 tot 4 spelers waarin je door het uitbouwen van spoorverbindingen tussen steden en het leveren van goederen tussen die steden punten scoort.

Ik heb dit spel ondertussen kunnen spelen en ik moet zeggen, beste medespeler: het speelt als een trein! Het is snel uitgelegd en al even snel opgezet, het speelt ook snel, u wordt voortdurend voor verscheurende keuzes geplaatst, meer dan één spoorlijn leidt naar de overwinning en u wordt getrakteerd op een spannende eindtelling.

Reserveer dus alvast uw plaats in de wachtrij want:

U bent één van de weinigen bij wie treinspellen nog niet de strot uitkomen.

U bent liefhebber van het korte werk. Kort betekent voor u: minder dan een uurtje.

U bent al een tijdje op zoek naar de Heilige Graal die zich halfweg tussen Age Of Steam en Ticket To Ride bevindt. U hebt een vaag vermoeden dat dit de missing link wel eens zou kunnen zijn. Ik kan u zelfs nu al geruststellen: u hebt hem gevonden.

U bouwt graag iets uit op een maagdelijk tafelblad en u vindt het enig dat er na elk spel weer een ander patroon van spoorlijnen op dat tafelblad is verschenen.

U hebt een zwak voor plastic stoomlocomotiefjes.

U vindt het leuk om het moment waarop de eindhalte wordt bereikt te bespoedigen of te vertragen.

U houdt zich regelmatig op in het niet-(veel)spelersmilieu en u bent voortdurend op zoek naar hulpmiddelen om deze onwetenden het licht te laten zien.

U levert graag goederen af en krijgt daar graag punten voor.

U vindt het niet erg tegenspelers mee te laten profiteren van uw leveringen.

U houdt van hoge scores.

U neemt graag spellen mee op reis.

U houdt van tactiek én strategie in één spel.

U wint graag meerdere keren op een avond.

U krijgt chronische hoofdpijn van Age Of Steam.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Eagle Games voorbij want:

U kon niet wachten tot Spiel en u hebt het spel ondertussen al in uw spellenkast staan.

U bent nogal klein behuisd en uw tafeltje is niet groot genoeg om al die kaarten te kunnen herbergen, toch zeker niet naarmate het eindspel nadert. En dat eindspel zou u toch graag willen aansnijden op uw keukentafel.

U speelt voornamelijk bij kunstlicht.

U houdt niet van een onhandig scorebord dat eigenlijk teveel plaats inneemt en u vindt het niet kunnen dat u daarvoor weer alternatieven in uw reserveonderdelenkast moet gaan zoeken.

U vermoedt dat de tweepersoonssessies – sessies waar ú zich voornamelijk mee bezighoudt – minder leuk gaan zijn dan die met drie of vier.

Ondanks de kleine doos met redelijk goedkope inhoud maakt Eagle Games zijn naam van dure vogel weer helemaal waar. Rond de 30 euro moet u neertellen voor dit veredelde kaartspelletje.

Tot morgen.

Dominique