Spiel 2010: een vooruitblik (deel 11)

Norenberc (White Goblin Games)

Een bordspel voor 2 tot 5 spelers waarin u een machtsgeile handelaar speelt die de baas wil spelen over de beste ambachtslui in de stad. Daardoor stijgt uw invloed op de gilden waartoe die ambachtslui behoren en wordt u incontournable. Uiteraard kan er maar één de beste zijn en na het vergelijken van uw wapenschilden, burgers, ambachtslui en goudstukken met die van uw tegenspelers op het einde van het spel wordt uw geilheid bekroond met een overwinningsorgasme dat zijn weerga niet kent.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

Andreas Steding is niet bepaald een kneusje als het op ontwerpen van goede, bordspellen aankomt. Denk maar aan Kogge, Hansa Teutonica en The Scottish Highland Whisky Race.

Uw persoonlijke favorieten zijn allemaal present: Ambachtslieden? Hoera! Stedelingen? Hoera! Handel? Hoera! Strategie gecombineerd met tactiek? Hoera! Uitgebalanceerd? Hoera! Worker Placement? Hoera! Goederenmanagement? Hoera! Setjes verzamelen? Hoera! Middeleeuwen? Hoera! Burgers met speciale eigenschappen? Hoera! Simultaan acties kiezen? Hoera!

Loop vrolijk zwaaiend de stand van White Goblin Games voorbij want:

Ambachtslieden? Geeuw. Stedelingen? Geeuw. Handel? Geeuw. Strategie gecombineerd met tactiek? Geeuw. Uitgebalanceerd? Geeuw. Worker Placement? Geeuw. Goederenmanagement? Geeuw. Setjes verzamelen? Geeuw. Middeleeuwen? Burgers met speciale eigenschappen? Geeuw. Simultaan acties kiezen? Geeuw. U hebt het allemaal al eens eerder, en vooral beter, gezien. U vermoedt dus dat het hier om het beruchte dertiende spel van dat al even beruchte dozijn gaat.

Andreas Steding schudt ook al eens een miskleun uit zijn mouw en u vindt dat zijn creaties over het algemeen nogal aan de droge kant zijn.

De afbeeldingen die u tot op heden van dit spel hebt mogen aanschouwen zien er wel functioneel uit, maar niet bepaald aanlokkelijk. Josh Cappel, de illustrator van Endeavor, gaat ook hier weer voluit voor zijn lievelingskleur bruin. En u ziet graag frissere kleuren op tafel.

Tot morgen.

Dominique