Spiel 2010: een vooruitblik (deel 9)

Fabula (Asmodée / Libellud)

Een kaartspel voor 3 tot 8 spelers waarin u, in de juiste richting geduwd door de Verteller, probeert in zijn of haar verhaal een prominente rol te spelen zodat u punten scoort en uiteindelijk – eigenlijk een formaliteit voor u – wint.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

U ben verliefd op Dixit en Fabula gaat graag met u dezelfde kant op.

U barst van de fantasie, u kunt het goed uitleggen en dus maakt u zich sterk dat u dit spel wel eens meer dan gemiddeld zou kunnen winnen.

U kruipt graag in de huid van feeën, draken, wolven, prinsen, elfen, heksen en ander fictief volk dat u in sprookjes al eens tegen het lijf loopt.

U bent een perfecte ouder en vertelt uw kinderen verhaaltjes voor het slapengaan, een ideale voedingsbodem voor het aanscherpen van de vaardigheden die in dit spel van u worden verwacht.

U houdt van sfeervol samenzijn en u bent nu al volop bezig de ideale decorattributen uit te zoeken die de Fabula-ervaring nóg feeërieker kunnen maken.

U houdt van prachtig geïllustreerde speelkaarten.

U houdt van spellen die geschikt zijn voor grotere groepen.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Asmodée / Libellud voorbij want:

U vreest voor één der meest te vrezen fenomenen in de spellenwereld, een fenomeen dat u sinds uw kennismaking met Dixit niet vreemd is: beperkte herspeelbaarheid.

U houdt er niet van als een andere speler – in dit geval de verteller – gaat bepalen of u punten scoort of niet.

U hebt “Es War Einmal..” al in uw spellenkast staan.

Tot morgen.

Dominique