Spiel 2010: een vooruitblik (deel 8)

Gosu (Moonster Games)

Een kruising tussen het monster Magic The Gathering en het monster Race For The Galaxy, waarbij u door het uitspelen van kaarten een legertje goblins samenstelt. Die goblins kunt u tijdens uw beurt activeren zodat ze voor u leuke dingen gaan doen. Die leuke dingen kaderen allemaal in de realisatie van uw hoger doel: als eerste drie veldslagen winnen, waarna u een soort oerkreet slaakt en met wat meeval de schouders van uw tegenstanders op mag.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

Een kruising tussen Magic The Gathering en Race For The Galaxy? U bent nu al uw routeplanner naar Essen aan het bestuderen en alles wat hieronder volgt kan u verder geen barst meer schelen.

U houdt van killercombo’s en in dit spel zijn ze naar het schijnt schier eindeloos in voorraad.

U geniet van een spel dat vele sessies nodig heeft om het tenvolle te doorgronden.

Dit klokt af op 30 tot 45 minuten en u krijgt dus ruimschoots de tijd voor een revanche.

U houdt van een flinke portie handkaartenmanagement op het scherp van de snee.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Moonster Games voorbij want:

U hebt Race For The Galaxy al en u vreest voor een lawine aan uitbreidingen, met als gevolg een grote privé-schuldenberg.

U houdt het graag sober en de kaarten in kwestie zijn nogal kleurrijk en overdadig geïllustreerd.

U houdt er niet van voortdurend bij uw tegenspelers te moeten gaan kijken hoe zij er voorstaan om van daaruit uw acties te plannen. Dat geeft, zeker in dit spel, bij 3 en 4 spelers problemen. U bent toch liever op uzelf bezig.

U moet, in tegenstelling tot wat het relatief korte regelwerk doet vermoeden, een steile leercurve nemen wil u dit spel ten volle in de vingers krijgenen u hebt daar de tijd niet voor.

Door de vele keuzemogelijkheden tijdens uw beurt, waarvan u toch de meest productieve wil selecteren, is er sprake van lange wachttijden. Wachttijden die naar verluidt in de eerste kennismakingsspelletjes kunnen oplopen tot meer dan 2 uur. U haat lange wachttijden.

Bakutos, Ozekis, Heroes: u moet daar allemaal toch eens goed mee lachen. Zoiets komt bij u niet op tafel.

U voelt nu al aan uw water dat de “hahaha, zelopenerweerallemaalmetopenogenin-marketeers” u onder een lawine van spin-offs gaan bedelven, als daar zijn: de elfen, de barbaren, de dwergen, de halflingen, de orks, de hagedismannen, de giganten, de tovenaars, de genezers en de trollen.

Tot morgen.

Dominique