Spiel 2010: een vooruitblik (deel 7)

The Resistance (Indie Boards & Cards)

Een semi-coöoperatief spel voor 5 tot 10 spelers waarin u tot één van twee kampen behoort die elk het spel winnend proberen af te sluiten. Die twee kampen zijn Het Verzet en Het Keizerrijk. Het Verzet probeert Het Keizerrijk op de knieën te krijgen door cruciale militaire basissen te vernietigen, Het Keizerrijk probeert dit door infiltratie in het Verzet te verhinderen. Uiteraard houdt iedereen zijn ware aard zo goed en zo lang mogelijk verborgen.

Interessant: de verzetstrijders tasten over de identiteit van hun collega’s rebellen in het duister, de imperialisten weten hun kameraadjes allemaal zitten.

Tijdens een beurt selecteert de verzetsleider van dienst enkele rebellen voor het uitvoeren van zijn snode plannen. Het aantal deelnemers aan de missie is afhankelijk van zwaarte van die missie. Aan de definitieve selectie gaat een uitgebreide discussie met alle spelers vooraf, waarbij de infiltranten van het Keizerrijk proberen mee in het team te geraken om de hele actie te doen mislukken en de rebellen uiteraard proberen de infiltranten buiten het team te houden. Als de discussie geen GOGOGO! oplevert voor het door de verzetsleider voorgestelde team wordt de volgende speler in uurwijzerzin de nieuwe leider en kan die een nieuwe poging wagen. Komt men uiteindelijk toch tot een consensus over het team maken de leden die geselecteerd werden door het gedekt uitspelen van een succes- of mislukkingkaart duidelijk of ze willen dat de actie slaagt of niet. De rebellen moeten de succeskaart spelen, de infiltranten kunnen kiezen tussen succes of mislukking. De kaarten worden op Battlestar Galacticaanse wijze geschud en vervolgens aan iedereen getoond. Het gevolg, beste medespeler, laat zich raden. Daar hoeft echt geen tekening bij.

De partij die als eerste drie succeservaringen boekt (basis vernietigd voor de rebellen of aanslag gesaboteerd voor de imperialisten) wint.

Eerder als print & play versie verschenen, maar nu opgewaardeerd naar een mooiere koopversie.

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

U houdt van het spel De Weerwolven Van Wakkerdam”, maar u wilt nu ook eens echt meedoen in plaats van altijd te moeten modereren. Meer zelfs: een moderator is in dit spel niet nodig.

U bent het beu om tijdens uw sessies van De Weerwolven Van Wakkerdam altijd weer als eerste uit het spel geknikkerd te worden, waardoor u in uw reguliere spellengroep consequent met de roepnaam muurbloempje wordt aangesproken. Niet zo in The Resistance. U mag, tot groot ongenoegen van uw medespelers, blijven meedoen tot het bittere einde.

U houdt van spellen met eenvoudige regels die snel uit te leggen zijn, ook aan niet-veelspelers.

U houdt van spellen waarin interactieve elementen zoals verdachtmakingen, mist spuien, liegen, bedriegen, manipulatie, psychologische oorlogvoering en de uitdrukking geen commentaar de centrale speltechnische componenten zijn.

U bent een fan van Star Wars, een universum waarop dit spel duidelijk is gebaseerd.

Uw reguliere spellenvriendengroep is nogal uitgebreid en u bent steeds op zoek naar spellen die grote groepen spelers aankunnen.

Het Verzet moet aanzienlijk meer moeite doen om te winnen dan de infiltranten van Het Keizerrijk. Er is dus sprake van disbalans, maar daardoor wordt een winnende touchdown van Het Verzet wel een erg orgastische ervaring waarnaar het echt wel uitkijken is. U bent er helemaal klaar voor.

U kijkt nu al uit naar de momenten waarop in dit spel de stand 2-2 is en een ultieme missie het verschil moet maken. U geraakt al opgewonden als u er alleen maar aan denkt.

In de Essenversie wordt standaard een uitbreiding meegeleverd die het spel nóg interessanter en uitdagender maakt.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Indie Boards & Cards voorbij want:

Met minder dan 5 spelers aan tafel moet u hier niet aan beginnen.

U bent niet zo voor spellen waarin manipulatieve vaardigheden een belangrijke rol spelen. Caylus is meer uw ding.

U houdt van zorgvuldig uitgebalanceerde spellen waarin iedereen evenveel kans maakt op de overwinning. U beseft dat u voor zoiets hier niet moet aankloppen.

De muren van uw rijhuis of appartement hebben een dikte die vergelijkbaar is met die van het karton waarvan de spellendozen in uw spellenrek zijn gemaakt. U gaat derhalve worden aangeklaagd voor nachtlawaai en daar zit u echt niet op te wachten.

Tot morgen.

Dominique

 

2 gedachtes over “Spiel 2010: een vooruitblik (deel 7)

  1. Ziet er veel belovend uit!!! In Essen zeker eens gaan bekijken (en hopen dat het een klein doosje is want mijn spellenkast zit vol)

    Like

Reacties zijn gesloten.