Naakt en met pek en veren over de schutting (Spiel 2010: een vooruitblik, deel 1)

Die Speicherstadt Erweiterung (Eggert Spiele)

Laten we voor de lol onze jaarlijkse voorbeschouwing eens beginnen met een uitbreiding.

Op 15 mei 2010 besprak ik hier “Die Speicherstadt”. Ik rondde toen mijn bijdrage af als volgt:

“In eerste aanleg leuk en interessant, maar ik verwacht nog een uitbreiding die er eigenlijk standaard bij had moeten zitten. Ik stel mij ook vragen over de blijvende leukheid van dit spel. Na enkele sessies merkte ik al enige tekenen van afbrokkeling van enthousiasme. Snel dus hier met die uitbreiding, Stefan Feld. Dan komt het mogelijk weer eens uit de kast.”

Wat zien wij nu? Stefan Feld, duidelijk een regelmatige bezoeker van “De Tafel Plakt!”, komt met een uitbreiding!

Reserveer alvast uw plaats in de wachtrij want:

Het spel bevindt zich in uw verzameling in de schemerzone tussen houden en verkopen, met een lichte neiging tot verkopen. De uitbreiding zou u wel eens van mening kunnen doen veranderen.

U bent geïntrigeerd door de inhoud van de uitbreidingsdoos, zijnde – naar verluidt – een grote hoeveelheid kaarten, een volledige muntenset, een extra speelfiguur voor elke speler en twee nieuwe zeldzame goederen, die meer geld en overwinningspunten genereren dan de courante.

Tijdens de biedfase, zo hebt u vernomen, worden er ook extra kaarten aangeboden. Kaarten die makkelijker kunnen worden opgeëist, maar indien u dat te snel doet ook een aanzienlijke hap uit uw, sowieso al bescheiden, budget kunnen nemen. U verheugt zich dan ook al op dat laatste fenomeen, vooral als het zich bij uw tegenspelers manifesteert.

Sociaal aangelegd als u bent, doet de beloofde verhoogde interactiviteit die deze nieuwe uitbreidingsset biedt u al helemaal watertanden. Zo kunt u gaan morrelen met de eigendommen van tegenspelers, in de volksmond “stelen” genoemd en het zonder toestemming omwisselen van hun reeds geplaatste speelfiguren met de uwe. Dat is u wel wat écht geld waard.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Eggert Spiele voorbij want:

15 euro extra voor een set kaarten, enkele muntjes, 5 houten poppetjes en een handvol goederenblokjes die eigenlijk standaard in het basisspel hadden moeten zitten? Die Feld is niet goed snik zeker? Dat hij zijn uitbreiding steekt waar het daglicht nooit komt.

Er zijn nog andere, en mogelijk interessantere, uitbreidingen waarop u uw zinnen hebt gezet, en bij geldgebrek is die van “Die Speicherstadt” de eerste op de schraplijst.

Uitbreidingen zijn sowieso niet aan u besteed. U gaat liever voor een volledig spel.

U hebt “Die Speicherstadt” niet en de uitbreiding zal daar geen ene moer aan veranderen.

Tot morgen.

Dominique

Een gedachte over “Naakt en met pek en veren over de schutting (Spiel 2010: een vooruitblik, deel 1)

  1. Volgens mij wordt er een complete set metalen munten meegeleverd. Dat kost een paar duiten. Dan lijkt 15 euro mij nog een nette prijs.
    Hmmmm, na dit begin zet ik de ketel alvast op het vuur. Dit gaat nog leuk worden.

    Like

Reacties zijn gesloten.