Koninklijk doorspoelen..

Royal Flush (Schmidt Spiele, 2009)

Een verrassend leuke pokervariant. Veel leuker dan pokeren zelf eigenlijk. En een zonnebril bij kunstlicht hoeft hier echt niet, wat betekent dat u zich allesbehalve belachelijk moet maken.

Twee klassieke kaartendecks, een handvol stevige en grote inzet(koop)fiches, kleurrijke markeerstenen en een goeie geut kleine spelbordjes met daarop afgebeeld de pokerhandjes die u zo snel mogelijk dient binnen te halen en de punten die daar tegenover staan. Onthou vooral het woordje “snel”, want hoe eerder u een obligatoir uitliggend pokerhandje op tafel gooit, hoe meer punten dit oplevert.

Wat dit zo’n plezierig tijdverdrijf maakt is, buiten de druk om zo snel mogelijk te scoren, het feit dat u tijdens uw beurt ook kaarten kunt kopen uit een openliggend setje van vier. U kunt dit niet eindeloos doen, want u moet er pokerfiches voor inleveren, maar het feit dat u het tot op zekere hoogte kúnt – liefst op het juiste moment natuurlijk – is een erg leuke speltechnische bezigheid .

Royal Flush wordt door ervaren pokerspelers met een zekere dedain bejegend, maar aangezien deze subgroep in het speluniversum absoluut niet serieus te nemen is mag u dat gegeven vrolijk naast u neerleggen. Het zou me trouwens niet verbazen moest dit spel na het echte “werk” door diezelfde subgroep in groezelige en schaars verlichte achterkamertjes kwijlend van verlangen boven wordt gehaald.

Een spel moet ontspannen toch? Hier komt u ruimschoots aan uw relaxatiebehoeftige trekken.

Dominique