De “De Tafel Plakt!” Awards 2009: deel 34

Startpagina van het jaar

Bordspel.com

Bordspel.com staat bij mij al jaren aangevinkt als startpagina. Ja-ren. Zelfs de aanschaf van een nieuwe pc, meestal toch de gelegenheid voor een grote opkuis, ook die van de startpagina, heeft de heer Erwin Broens niet van mijn openingsvenster kunnen verdrijven. Die vertrouwde dobbelsteen op zachtgroene achtergrond is het eerste wat ik aanschouw als ik ‘s ochtends de virtuele dingen groet. Als ik mijn modem aan de praat krijg tenminste.

Waarom? Omwille van de interessante en altijd up-to-date nieuwtjes, de stevig onderbouwde en betrouwbare reviews en de geruststellende vaststelling dat de smaak van Bordspel.com nogal overeenkomt met de mijne. Verder ben ik zeer te spreken over de makkelijke navigatie, de overzichtelijkheid en de visuele zachtheid waarmee de altijd relevante spelinformatie wordt toegediend. Geen tralalie en tralala hier. Neen, gewone Nederlandse degelijkheid.

Runners up: Spellengek en Gamepack. Spellengek omwille van de bondige – ben ik erg jaloers op, ik speel dat maar niet klaar – en to the point previews waar een spelende mens écht wel iets mee aan kan vangen. Gamepack eveneens omwille van de reviews, meerbepaald die waarvan ik denk: “Kon ik dat maar.” En dat zijn er daar nogal wat.

Mijn dagelijkse virtuele gezondheidswandeling begint dan ook steevast bij deze drie. Ik weet het, chauvinistische landgenoten, het zijn alle drie Nederlandse websites. Maar eerlijk is eerlijk. En als u een beetje spelliefhebber bent zult ook u moeten toegeven dat dit erg leuke plaatsen zijn om te vertoeven.

Maar niet getreurd, dappere chauvinist. De website van de FORUM-Federatie – die vertalingen! – en het Vlaams Spellenarchief – ik vind er sedert de opsmuk wel iets moeilijker mijn weg – hebben ook een niet bepaald kleine kamer ingericht in mijn spelershart. En er zijn er ondertussen nog aan het digitaal firmament verschenen die mij niet onberoerd laten. Maar die hebben nog tijd genoeg om zich te bewijzen. En in mijn schrijfsels komen ze in 2010 zeker nog aan bod. Let maar op.

Tot morgen.

Dominique

3 gedachtes over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2009: deel 34

  1. De afgelopen maand ben ik door allerlei medische en familieomstandigheden niet of nauwelijks aan de site toegekomen. Ik word dit weekend weer actief en zal een poging wagen om op een waardige startpagina te lijken.

    Like

  2. Vandaar dat we elkaar nooit tegenkomen. Ik surf ’s ochtends ook een rondje langsg wat spellensits en daar zit die van jou weer tussen.

    Like

Reacties zijn gesloten.