De “De Tafel Plakt!” Awards 2009: deel 32

Lachbui van het jaar

Red November (Fantasy Flight Games)

Ik kreeg wel meer lachbuien in 2009, maar er was er toch eentje bij waar ik bijna in bleef. Het heeft niet veel gescheeld of u had dit niet meer kunnen lezen.

Het gebeurde in Red November en de aanleiding was de niet bepaald subtiele manier waarop één van de protagonisten aan tafel probeerde te verbergen dat hij een duikuitrusting had, een gebruiksvoorwerp dat in dit spel de opportuniteit aanlevert om alléén voor de overwinning te gaan en daardoor tegelijkertijd bij de potentiële solist een dilemma genereert van heb ik jou daar. Ik weet het, als u het zo leest is daar niet veel leuks aan, maar u had er bij moeten zijn.

Ik raad u dan ook aan dit spel eens op tafel te leggen en het vooral heel serieus aan te pakken. U komt, let op mijn woorden, niet bij van het lachen.

Tot morgen.

Dominique