De “De Tafel Plakt”! Awards 2009: deel 30

Kaartendeck van het jaar

Arcana (Alderac Entertainment Group)

Als er missverkiezingen zouden worden georganiseerd voor kaartendecks maakte die van Arcana zeker deel uit van de twaalf finalisten. Heel mooie kaarten mogen hier op het handje. Zo mooi dat de eigenaar van het spel zijn tegenstanders voortdurend met argusogen zit te bekijken. Niet om te achterhalen wat hun tactische of strategische plannen zijn maar om te controleren of zij de kaartrandjes niet beschadigen of erger: de kaarten plooien.

Het spel zelf, daar ben ik nog niet helemaal uit. Het speelt lekker maar het is nogal eenvoudig van opzet. Een beetje te vergelijken met een dom blondje. Er zitten echter al uitbreidingen in de pijplijn die garant zouden staan voor meer variatie en diepgang. Een klein minpuntje is ook het soms opduikende ongemak dat u niet goed meer weet wie nu welke kaart heeft gespeeld, een niet onbelangrijk gegeven als u wil te weten komen wie de slag uiteindelijk binnenhaalt. Maar er bestaan truukjes om dat op te vangen. Al zou het op zoek gaan naar die truukjes niet standaard in een spel mogen worden bijgeleverd.

In een notendop: mooi van buiten, licht van binnen.

Tot morgen.

Dominique