De “De Tafel Plakt!” Awards 2009: deel 21

Abrupt van het jaar

Cyclades (Matagot)

U bent vrolijk aan het spelen en plots, maar dan ook plots, is het gedaan. Vergelijk het met een stevige, gezonde bergwandeling waarbij u zich ineens realiseert dat u in een ravijn aan het vallen bent. Dat gevoel ongeveer. Meestal gaat het vaststellen van deze plotsheid gepaard met een collectief “Huh?”, behalve dan bij de winnaar.

Het weze hem gegund.

Verder kaapt dit spel ook het abomilabel weg voor “Kingmaker van het jaar.” Dat betekent dat een niet-winnaar beslist wie er wel wint. In sommige middens is dat een heel ondankbare en niet ongevaarlijke beslissing. Een beslissing die uw verdere spelersloopbaan behoorlijk kan hypothekeren. Bepaalde spelerstypes, meerbepaald de wraakzuchtige, beschouwen u vanaf dan immers als zijnde vogelvrij. Ik kan erover meespreken. 

Cyclades: twee abomilabels. En het had er al eentje voor “De meest misleidende doos van het jaar.”

En er is er nog eentje op komst. Dat tikt al behoorlijk aan. De hoofdprijs, “De meeste abomilabels van het jaar”, ligt echt wel binnen handbereik.

Tot morgen.

Dominique