De “De Tafel Plakt!” Awards 2009: deel 19

Race van het jaar

Long Shot (Z-Man Games)

Ik kan er niet omheen. Deed het belang van andere paardenracespellen (zeg maar racespellen in het algemeen) vervagen als de aanblik van de wereld tijdens een volledige zonsverduistering. Buiten Turfmaster dan. Maar Turfmaster doet het min of meer  simulatief, en dan hebben we het speltechnisch toch over een heel andere, zij het heel interessante, horde. Een horde die Long Shot gelukkig niet neemt.

Long Shot gaat puur voor het plezier. Ik heb al veel paardenracespellen gespeeld, maar ik ben er nog geen tegengekomen waarbij de spelers zo uitgesproken hun persoonlijke favoriet(en) naar de overwinning proberen te schreeuwen. Het feit dat dit ook nog eens mooi oogt op tafel is uiteraard ook lekker meegenomen.

Ook leuk: bij Long Shot gaat het vooruit. Dat mag ook, want hebt u er al eens bij stilgestaan dat bij unplugged racespellen datgene waarmee geracet wordt meer dan de helft van de tijd gewoon stilstaat? Letterlijk. En hoe belachelijk dat eigenlijk is?

Bij Long Shot heb je toch minder dat gevoel. En dat op zich, beste medespeler, is al een hele prestatie.

Formilabel.

Tot morgen. 

Dominique

 

Een gedachte over “De “De Tafel Plakt!” Awards 2009: deel 19

  1. Ik en ook mijn speelvrienden vonden dit spel na een eerste kennismaking echt geen topper. Misschien best eens met een ander gezelschap opnieuw proberen. Het probleem is tijd en er liggen nog zoveel andere spellen om te ontdekken

    Like

Reacties zijn gesloten.