De “De Tafel Plakt” Awards 2009: deel 2

List van het jaar

De schoonheid van Senji (Asmodée)

U wordt met schoonheid de bosjes ingelokt waarna u ijskoud en meervoudig langs achteren wordt gepakt. Een beetje te vergelijken met wat er ‘s nachts gebeurt op de parking langs de E 40 richting Brussel, ter hoogte van Sterrebeek.

Prachtige vormgeving, ontgoochelend spelverloop. Ik moet altijd aan Terri Hatcher denken als dit spel ter sprake komt. Mooi maar mager. U hebt ook erg grote handen nodig want van het woord handkaartenlimiet hebben de makers, om onbegrijpelijke redenen hier, nog niet gehoord. En dat is toch dikwijls de eerste vraag die medespelers bij het uitleggen van een gemiddeld spel stellen: “Hoeveel mag je er op je hand houden?” Bij Senji luidt het antwoord: zoveel als je handjes aankunnen. Ik ken spelers bij wie dat ongelooflijk veel is, maar ik ken er ook die daardoor in dit spel al van bij aanvang met een ernstige handicap worden opgezadeld.

Nodeloos ingewikkeld en  uw startpositie kan u maken of breken waardoor de lange speelduur u nog meer gaat irriteren. Doe dit trouwens met z’n zessen en u wordt allemaal krijsend afgevoerd, de eigenaar van het spel incluis. Allemaal eigenschappen waar ik niet van hou.

U mág hoor, maar mij hoeft u niet te bellen.

Abomilabel.

Tot morgen.

Dominique