Spiel 2009 Vorschau: Teil Neununddreissig

Krakow 1325 AD Expansie

Het basisspel is bedoeld voor vier, de uitbreiding voor drie. Zoek de contradictie in de vorige zin. Heel gedurfd en interessant en made in Holland en het basisspel was al zeer de moeite en daarom misschien toch het bekijken waard. En aangezien het zo’n goed spel is, is het wel interessant als je wat meer speelmogelijkheden krijgt, al is het maar door het spelersaantal te “vergroten” van vier naar drie.

Het partnership werd volledig overboord gegooid. U moet het nu vanaf het begin in uw eentje zien te rooien. Er zijn mensen die dat graag doen. Mensen die anderen niet vertrouwen, en gruwen van – in hun ogen zogenaamde – medestanders. Moest u in het basisspel alleen op het einde de egoïst uithangen mag u dat nu vanaf het begin. U denkt enkel en alleen aan uzelf. Lekker gemakkelijk en mooi aanleunend bij het huidige maatschappijbeeld. Let wel, het grote excuus van “het ligt aan u, partner” kunt u nu bij een nederlaag op uw dikke, vette bordspelerbuik schrijven.

Aangezien ik Krakow 1325 AD in één mijner spellenrekken heb staan en ik het graag meer zou spelen en deze uitbreiding mij deze kans geeft, twijfel ik niet. Er verhuizen euro’s richting Nederland.

En dik verdiend.

Tot morgen!

Dominique