Spiel 2009 Vorschau: Teil Siebzehn

Revolution! (Steve Jackson Games)

Ik hou van geluk, ik kan er in het dagelijkse leven maar niet genoeg van krijgen. Ook in spellen mag geluk van mij gerust een rolletje toebedeeld krijgen. Maar er zijn grenzen en Revolution overschrijdt de witte lijn niet met twee, maar met alle vier de wielen.

Bruno Faidutti vergelijkt dit spel met zijn eigen “Fist Of Dragonstones”, dat hij, bescheiden als hij is, bestempelt als meer gesofisticeerd, subtieler en gevarieerder. Toen ik dat las moest ik wel even slikken want Fist Of Dragonstones is een van de slechtste spellen die ik ooit gespeeld heb. Als “Revolution!” zich nóg een trapje lager bevindt valt het ergste te vrezen. Ook het feit dat er nu al varianten circuleren om, onder andere, het zeer onaangename runaway leader-syndroom te bestrijden stemt niet echt hoopvol. Verder word ik om de oren geslagen met termen als “oncontroleerbaar, puur geluk, veel te lang voor wat het is, kan gaan hangen tijdens het eindspel, alleen spelen met de juiste groep spelers, never again.” Dat horen mijn oortjes niet graag.

Ik ga toch maar voor de eieren kiezen.

Tot morgen!

Dominique