Spiel 2009 Vorschau: Teil Dreizehn

Martinique (Huch & Friends / QWG)

Een spel voor twee waarbij u op zoek gaat naar een schat en die als eerste probeert te vinden. Nu heb ik geen spel nodig om bij mijn partner de schatkamer te vinden, dus vraag ik me af wat hiervan de meerwaarde is.

Uit wat ik tot nu toe over dit spel te weten ben gekomen kan ik afleiden dat het redelijk licht is. Ik heb daar niks op tegen maar als het zo is dat men hier op goed geluk tegeltjes omdraait, op die manier kleine schatten kan ontdekken en via de coördinaten die er op vermeld staan kan afleiden waar de grote schat uiteindelijk niet ligt om zo door deductie te komen tot de plaats waar ze wél ligt, hou ik mijn spelershart vast.

Er is een leuk – en ik vermoed beter – alternatief dat u zelfs met meer dan twee kunt spelen. Later meer hierover.

Tot morgen!

Dominique