De “De Tafel Plakt!” Awards 2008: deel 21

Evenement van het jaar

Spel in Broechem. Ongetwijfeld. Terwijl iedereen in oktober kwijlend naar Essen trekt vertoeft mijn persoonlijke gedachtentrein stoomfluitend van voorpret in Broechem, een dorpje onder Antwerpen. Niet dat ik “Spiel” geen warm hart toedraag, integendeel. Maar ik merk de laatste paar jaren dat ik mijn plezier vooral haal uit het gezelschap waarmee ik op die beurs rondloop. En de bekenden die ik daar tegen het lijf loop.

Broechem is overzichtelijk en gezellig. Daar kunnen ook mijn dochters en hun vriendinnetjes een hele dag hun spelershartje ophalen. Het spelen zelf staat daar centraal en laat nu dat hetgene zijn wat ik het liefste doe. Daar vind je, ook al ga je alleen, altijd wel een plaatsje aan een of andere speltafel. Voorlopig althans. Want hoe lang dit evenement nog op de huidige locatie kan doorgaan is, gezien het terechte succes, een groot vraagteken. In 2009 kan het blijkbaar nog. Maar daarna? Aan de ene kant hoop ik – vanwege de gezelligheid – dat de bovengrens is bereikt, aan de andere kant gun ik de Forumfederatie met dit initiatief nog meer succes.

Ach, er is het Sportpaleis nog. En indien het echt de spuigaten begint uit te lopen moet het maar ergens in de zomer. Op de wei van Werchter bijvoorbeeld.

Morgen geeft De Tafel de laatste awards weg. De laatste stuiptrekking. Want alles is nog niet gezegd. Ik heb 1 februari nog nodig. U zult wel zien waarom.

Tot morgen!

Dominique