Klost u kant? Lees dan gerust niet verder.

 

Wat zichzelf niet stuwt, heeft geen kracht tot bestaan. Het is van Geert Van Istendael en het staat, samen met de rest van een gedicht, op een plaquette aan de gevel van het stadhuis van Diest. Enkele dagen geleden, toen ik er een verse portie vuilniszakken ging afhalen (ik ben mij bewust van de alles behalve romantische inhoud van dit laatste gegeven, maar het leven is zoals het is), werd mijn aandacht er naartoe getrokken. De boodschap was duidelijk: “Ge moet er op uwe blog opnieuw een lap op geven.”

Ik geef het toe, het was de laatste weken wat stil geworden op “De Tafel Plakt”. Daar zijn gegronde redenen voor. De feestdagen, uiteraard, maar ook onze verhuis, die, als was het erom gedaan, met de feestdagen samenviel. Gelukkig is alles en iedereen zonder noemenswaardige problemen verhuisd. Ook mijn bijna 1500 spellen. Voor dit laatste gewaagde exploot had ik het voorrecht hulp te krijgen van een paar doorwinterde spelliefhebbers. Zo van het slag dat je ‘avonds laat van op spelclub “De Speeldoos” in Aarschot opbelt om te vragen of het eventueel zou kunnen dat je een fiche, meerbepaald “Population” van de derde era van “Age Of Empires III” mist, want “die hebben we hier net op de vloer gevonden onder de tafel waarvan we vermoeden dat jouw spel er vorige keer op werd gespeeld”. Dat slag dus. Het slag dat geeft zonder voorwaarden.

Kristof en Kris hielpen mij dus bij deze delicate opdracht. Specialist-verhuizers zijn het, zeker als het om spellen gaat. Mijn grootste nachtmerrie was hoe ik in godsnaam na de verhuis mijn spellen op mijn nieuwe stek snel ging terugvinden. Ik heb namelijk een stapelsysteem. Ik weet niet goed meer wat dat systeem nu eigenlijk inhoudt maar het resultaat is dat ik heel snel een spel kan terugvinden als ik het nodig heb. Ik weet wat waar op welk rek staat. En, misschien nog belangrijker, hoe het daar gekomen is.

Geen punt voor Kris en Kristof. Men neme een gsm met fototoestel. Men trekke een foto van het nog volgestapelde rek dat gaat verhuisd worden. Men verhuize vervolgens de spellen en het betreffende rek. Men bekijke de foto van het bewuste rek met de spellen op de nieuwe lokatie. Men stapele de spellen op identiek dezelfde wijze op het betreffende rek. Men make de heer des huizes kordaat maar vriendelijk attent op waar welk rek zich nu bevindt. Men inne eeuwige bewondering.

Door die kerels, beste spellenvrienden, is mijn verzameling spellen, samen met mijn ingenieuze stapelsysteem naadloos overgegaan naar mijn nieuwe lokatie. Een woord van dank is hierbij op zijn plaats. Dank!

Ik mag u dus geruststellen. De stilte op “De Tafel Plakt” is slechts schijn. De schaarse vrije momenten tijdens de overgang (van oud naar nieuw uiteraard) heb ik koortsachtig (ik schat gemiddeld zo’n 41 °C) besteed aan mijn jaaroverzicht van 2007. Het is geen klassiek jaaroverzicht. Verwacht geen “spel van het jaar”-gedoe en andere gelijkaardige toestanden. Daar zijn andere en betere internetlokaties voor. Ook ik geef prijzen weg, jawel, maar mijn awards worden gewonnen door spellen waarvan de kans groot is dat ze, buiten het universum van “De Tafel Plakt”, nooit iets zullen winnen. De schatjes. Ik ga tevens een gewaagde vooruitblik doen naar het gezegende jaar 2008. Tijdens het verhuizen kwam ik namelijk mijn verloren gewaande kristallen bol weer tegen, vandaar. Ook ga ik onthullen wat u kunt winnen ter gelegenheid van het 1-jarig bestaan van “De Tafel Plakt”, op 12 april. Als u meedoet, de spellenscene volgt en een beetje kunt vooruit denken bent u niet kansloos. Of uw hobby moet kantklossen op het Brugse begijnhof zijn natuurlijk.

Afspraak op zondag 20 januari aanstaande. Ik moet eerst immers nog wat tweaken, één en ander aan de censuurcommissie voorleggen, een paar awards in heroverweging nemen en nog een paar spellen spelen.

 

 

2 gedachtes over “Klost u kant? Lees dan gerust niet verder.

Reacties zijn gesloten.