Nachtwerk

Ik heb het weer erg druk gehad vannacht.

01u07: vijf potige, met tatoeages overladen kerels bedreigen A.T. Ze willen haar handtas en wie weet wat nog allemaal. Met een hand hou ik ze op afstand terwijl ik met de andere een taxi voor haar bel. Als de taxi arriveert liggen de vijf uitgeteld op de grond. Ze hadden nog veel geluk dat ik maar een hand vrij had. Vlak voor ze instapt geeft A. me nog een fractie van een seconde, net genoeg om in haar groene ogen te verdrinken. Zal ik haar ooit nog weerzien?

02u35: De Heilige Maagd Maria verschijnt aan mij met de vraag of ik even op mijn blog wil vermelden dat De Da Vinci Code van Dan Brown allemaal dikke zever is. En dat de film al helemaal op niks trok. En dat ze de heer Brown daarboven nog wel eens een poepje zullen laten ruiken wanneer hij zichzelf ooit aanbiedt aan de hemelpoort. Als hij nog durft tenminste.

Bij deze.

03u12: Ik ben erin geslaagd een bom te plaatsen in de Helsinki Hartwell Arena, net voor de start van het Eurovisie Songfestival 2007, en hem te laten afgaan ook. Ik had geen enkel probleem de veiligheidsdiensten te omzeilen. Ik had vrouwenkleren aangetrokken en beweerde dat ik Verka Serdoetsjka was, de inzending van Oekraïne. En dat ik het artiestenbusje gemist had. Ze lieten me zonder problemen door. Eentje vroeg me zelfs een handtekening.

04u59: ik ben de grote winnaar van de parlementsverkiezingen van 10 juni. De koning gelast me een nieuwe regering te vormen. Ik wil wel, maar dan alleen als zijn schoonzus een nieuwe kapper neemt. Zij weigert. Ik ook.

Niet te verwonderen dat ik elke dag doodmoe aanvang.

Daarom beperk ik me vandaag tot een kleine dienstmededeling:

 

DE SPEELDOOS

24/06/2007

13.00u

SPELLENDAG

ZAAL TER KLASSE

TIELTSEBAAN 74

AARSCHOT

 

 ISM

 

INGELBERTS

BOGAARDENSTRAAT 19

AARSCHOT

 

Verdere details volgen. Laat me gewoon stellen dat ge echt niet goed bij uw spellenhoofd moet zijn om dit aan u voorbij te laten gaan.

 

Dominique

 

 

 

 

Een gedachte over “ Nachtwerk

  1. Heerlijke proza …
    welhaast vergelijkbaar met een stevige dosis prozac op een druilerige maandagmorgen voor de vermoeide werkmens, moegespeeld na een superlang weekend

    Roept zoete herinneringen op aan de bloemrijke wedervaren avonturen uit helaas vervlogen tijden

    J.V.R. uit B., de mouwen reeds opgestroopt voor een volgende uitdaging

    Like

Reacties zijn gesloten.