De ‘De Tafel Plakt!’ Awards 2013: deel 31

Spelborelingen van het jaar

Noor en Hanne

Residerend in Ramsel en Mechelen, zagen ze in 2013 het levenslicht. Prachtige kinderen, fantastische ouders.

Noor en Hanne worden nu reeds op Spartaanse wijze geïnitieerd in de nobele kunst van het spelen.

Zij spelen niet met de klassieke babyspullen. In hun parkje vind je grondstoffenblokjes, actiekaarten, dobbelstenen en startspelerfiches. Uiteraard in babyvriendelijke vorm, dus uit XXL spellen geplukt.

Het is me ook opgevallen dat de papa’s achter mama’s rug druk in de weer zijn om hun dochters respectievelijk de woordjes ‘worker placement’ en ‘ranged attack’ aan te leren. Mama of papa zal dus niet het eerste woordje zijn dat dochterlief uitspreekt. Ik hoop dan ook dat de mama’s deze bijdrage niet lezen. Ik vrees dat voor papa één ‘worker placement’ dan gelijk zal staan aan enkele jaren voltijdse dwangarbeid in het huishouden en dat voor papa twee het  begrip ‘ranged attack’ een heel nieuwe dimensie zal krijgen.

Dochterlief schuift af en toe ook mee aan als het zware spelspul op tafel ligt. En je moet die oogjes dan scannend heen en weer zien gaan. Dat komt helemaal goed.

Ik ben alvast blij dat ik me later niet met hen zal moeten meten. Op het moment dat zij op volle sterkte de speeltafel tegemoet treden zit ik al lang in het bejaardentehuis, voorzien van een pull up incontinentiebroekje. Naar verluidt is het niet moeilijk om daarin puntenfiches en actiekaarten te verstoppen. Dat biedt dan weer perspectieven voor als ik toch weer eens aan de spellenbak moet.

Maar genoeg over mezelf. Welkom Noor en Hanne. En een dikke proficiat! Jullie eerste Award is binnen.

 

Medespeler,

Hier eindigt de uitreiking van de ‘De Tafel Plakt! 2013 Awards’. Als toemaatje krijgt u morgen nog een bloemlezing van ‘The Best of the Rest’, nominaties die uiteindelijk de uitreiking niet haalden. Het zou zonde zijn om ze niet even voor het voetlicht te slepen.

Tot morgen!

Dominique

 

2 gedachtes over “De ‘De Tafel Plakt!’ Awards 2013: deel 31

  1. Geen zorgen, net door die Spartaanse training kan ze met jou in de kortste keren aan de speeltafel zitten. En als je dan uw dagelijkse speelavonden in het rusthuis organiseert zal ze zeker eens langskomen zodat je niet altijd je medebewoners moet terroriseren 🙂

    Like

Reacties zijn gesloten.