De ‘De Tafel Plakt!’ Awards 2013: deel 20

Dobbelsteenworp van het jaar

Gerealiseerd door de heer J. V. uit H., die op  dinsdag 22 januari 2013 dit kunststukje op tafel toverde:

 DSC_0011.JPG

 

 

 

Het gebeurde tijdens het heerlijke, letterlijk luchtige Cloud 9. 

Deze worp veroorzaakte onmiddellijk een grote discussie aan tafel, want wat doe je daar nu mee? In de statuten van ons spelerscollectief wordt immers melding gemaakt van een onmiddellijke diskwalificatie indien een speler een niet reglementaire, en daardoor niet beoordeelbare, dobbelsteenworp aflevert.

Gelukkig heeft ons collectief ook een hart en mocht de dader, na het uitgebreid aanbieden van zijn excuses, het spel gewoon hervatten. Hij won uiteindelijk niet. Was dat wel gebeurd werd hij uiteraard alsnog uit de uitslag geschrapt. Daar zijn de statuten dan ook weer heel duidelijk over. 

Bovenstaand voorval heeft de betrokkene ertoe aangezet om zijn eigen spellenclub op te richten, De Rode Hazen in Haasrode, en zijn eerste officiële daad was het opstellen van zijn eigen statuten. Wij mogen niet weten wat daar in staat, dus ik vrees het ergste. Gezien het plezier dat op die spellenclub wordt gemaakt en de prachtige locatie waarin dat gebeurt – het Radiomuseum van Haasrode, ook zonder spellenclub meer dan een bezoekje waard – ben ik echter bereid het risico te nemen. En de rest van ons spelerscollectief ook.

Moest ik echter onrechtmatig gestraft worden voor een vermeende spelmatige overtreding, medespeler, breng ik u hiervan via dit kanaal onmiddellijk op de hoogte. Ik overweeg trouwens in dit verband me een gsm met camerafunctie aan te schaffen.

Tot morgen!

Dominique