De ‘De Tafel Plakt!’ Awards 2013: deel 5

Breuk van het jaar

Dark, Darker, Darkest (Queen Games)

Zit u lekker zombies uit te schakelen, moet u plots het eindspel in en het geweer als de wiedeweerga van schouder veranderen. Figuurlijk dan, want er moet in uw synapsen echt wel een knop om.

Dat gegeven, medespeler, is een van de redenen dat Dark, Darker, Darkest zo’n leuk spel is. Want verschilt het eindspel aanzienlijk van wat voorafging, na de omslag zorgt het eveneens voor tonnen spelplezier en spanning.

Runner up: Carnival Zombie (Albe Pavo / Raven Distribution)

Ook hier moet een knopje om als u een van de eindspelvarianten aanvat. De ene knop al wat groter dan de andere, afhankelijk van welke ontsnappingsroute u gekozen hebt. Het volstaat om te zeggen dat geen van de afritten die u neemt het predicaat eenvoudig opgespeld krijgt, laat staan dat u al aan die afrit geraakt. Gondeltje varen – u bevindt zich tenslotte in Venetië – behoort dan ook tot de mogelijkheden. Ik geef u nu een gouden tip. In de loop van het spel kan een lid van uw gedoemde gezelschap een gondel op de kop tikken. Hanteer dit als was het uw dierbaarste bezit op deze aardbol.

Dominique