De ‘De Tafel Plakt!’ Awards 2013: deel 2

Stress genererend spelonderdeel van het jaar

De grafzerk in Carnival Zombie (Albe Pavo / Raven Distribution)

Als u de eerste zombies op deze tegel dropt denkt u, is het dát maar? Dat ‘dat maar denken’ zal u echter snel vergaan als u enkele rondes verder bent. Niet veel, enkele. Dan begint u plots te hopen dat u tijdens uw beurt niet al teveel zombies uitschakelt. Uw dumpfase wordt dan immers plots gekenmerkt door een irritante stressgerelateerde tremor waardoor uw fijne handmotoriek plots niet meer is wat u er doorgaans van gewend bent: doortastend, fijnzinnig en erg doelgericht.

De stress die zich meester van u maakt wordt ook mee in de hand gewerkt door wat een potentiële mislukking in deze fase uw medespelers kan aandoen. Dat is namelijk niet niks en dat wéét u. En uw trillende hand blijkbaar ook.

En het wordt allemaal nog erger als de huisregel ‘op uw plaats blijven zitten tijdens de dumpfase’ gehanteerd wordt. Dan breekt het koude angstzweet u helemaal uit.

Carnival Zombie krijgt daardoor ook gelijk de ‘De Tafel Plakt!’ behendigheidsspel award van het jaar.

Twee ‘De Tafel Plakt! Awards’ in één klap, het is niet veel spellen gegeven.

Tot morgen!

Dominique