Spiel 2013: een vooruitblik (deel 37)

Carnival Zombie (Albe Pavo / Raven Distribution)

In Carnival Zombie, een coöperatief bordspel voor 1 tot 6 spelers, wordt u tijdens het vieren van het jaarlijkse carnaval in Venetië opgeschrikt door een acute zombie-invasie. Die invasie blijkt de voorbode te zijn van een nog veel grotere ramp: het ontwaken van de Leviathan, een mythisch zeewezen dat erop gebrand is Venetië met al zijn bewoners naar de dieperik te sleuren.

Het enige wat u en uw vrienden moeten doen is de stad verlaten voor dat gebeurt. Wint u scoort u punten die u dan in latere sessies kunt proberen te overtreffen.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

Zombies in Venetië? Dat wordt smullen!

Het prachtige en vooral grote spelbord nodigt uit tot een gezellige coöperatieve spelavond.

U ben geïntrigeerd geraakt door de opdeling van de dag- en nachtactiviteiten. Overdag kunt u zich wat makkelijker door de stad begeven, ‘s nachts daarentegen moeten alle zeilen worden bijgezet om de stortvloed van zombies op een afstand te houden.

U mag dan overdag wel iets meer bewegingsvrijheid hebben, de minste beweging van de ontwakende Leviathan veroorzaakt zoveel deining dat er aardbevingen ontstaan. U bent benieuwd hoe dat fenomeen speltechnisch wordt geïmplementeerd.

Barricades opwerpen tegen zombies, dat lijkt u een erg aangename bezigheid.

U bent zeer benieuwd naar de functionaliteit van de zwarte ‘paranoia cubes’ en de ‘pile of corpses’ fiche die u in de doos aantreft

De doos bevat ook een aanzienlijke hoeveelheid infectieblokjes. Zou dit een zombievariant van Pandemie kunnen zijn? Interessant.

Presteren onder tijdsdruk, daar draait u uw spelershandje niet voor om.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Albe Pavo en Raven Distribution voorbij want:

Het is inderdaad mooi en groot, dat spelbord, maar ook nogal druk bedrukt. U vreest dat u tijdens het spelen al snel het overzicht zult verliezen.

U mag dan wel korte metten maken met aanstormende zombies, die Leviathan kan u blijkbaar gestolen worden. Geen heroïsche redding van de mensheid dus, het enige wat u doet is uw vege lijf redden. U wordt niet graag afgeschilderd als een lafaard, ook niet aan de speeltafel.

U hebt uw zombiezinnen ondertussen gezet op Dead Panic (Fireside Games). Carnival Zombie gaat u van dit voornemen niet afbrengen.

Dominique