Spiel 2013: een vooruitblik (deel 25)

Eldritch Horror (Fantasy Flight Games)

In Eldritch Horror, een coöparetief bordspel voor 1 tot 8 spelers, trekt u de wijde wereld rond met als enige doel hem te beschermen tegen het kwade. Want dat zit overal en er zijn tekenen dat De Oude zich weer eens opmaakt om een overnamepoging te wagen. Dat willen u en uw makkers ten allen tijde voorkomen.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

U bent een grote fan van Arkham Horror en dit is Arkham Horror drie punt nul.

Vond u de vorige settings, Arkham stad en het museum (Elder Sign), een beetje verstikkend wordt nu de hele wereld uw speeltuin.

Het ziet er allemaal toch wat gestroomlijnder en overzichtelijker uit dan Arkham Horror en daar zat u toch een al een tijdje op te wachten.

U houdt van spellen waarover u lekker kunt napraten. Over welke avonturen u waar hebt beleefd en hoe het afliep.

De dubbelzijdige kaarten die u straffen als u bepaalde beloften niet nakomt vindt u goed gevonden.

Het Arkham Horror universum is helemaal aan u voorbij gegaan. Dit is uw kans om een nieuwe start te maken.

Naar goede gewoonte is het artwork weer fantastisch, en dat is een understatement. U kijkt graag naar een mooi spel.

De doos zit boordevol prachtig materiaal.

Ook solo is dit zeer de moeite.

Het enthousiasme van de makers in het introductiefilmpje van FGG, naar goede gewoonte erg professioneel in elkaar gezet, heeft u besmet.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Fantasy Flight Games voorbij want:

Arkham Horror intrigeert u. U hebt het ook meermaals gespeeld maar nog nooit zoals het moet. Het regelwerk is zodanig complex dat u steeds weer fouten hebt gemaakt. U gruwt van het gevoel dat u een spel niet hebt gespeeld zoals het moet. Deze spin-off is volgens u hetzelfde lot beschoren. De faq-lijst gaat weer eindeloos zijn.

Arkham Horror duurt bijna even lang om klaar te zetten als om te spelen. Hier zal het volgens u niet anders zijn.

Het grootste euvel waaraan Arkham Horror lijdt is de speelduur. Eldritch Horror verhelpt dat euvel niet want de doos geeft 180 minuten aan. U weet wat dit in de praktijk betekent. U begint er dus gewoon niet aan.

250 kartonnen fiches vindt u een beetje teveel van het goede.

Het spel bevat 300 prachtige kaarten, dat wel, maar het lezen van de tekst op die kaarten kost u met het ouder worden steeds meer moeite. U zou graag eens een hartig woordje praten met de kabouters of smurfen bij FGG die hiervoor verantwoordelijk zijn.

Wilt u het onderste uit de kan halen zult u ook het onderste uit uw geldbeugel tevoorschijn moeten toveren. De uitbreidingen gaan weer niet te tellen zijn. U houdt niet van uitbreidingen.

Dominique