Spiel 2013: een vooruitblik (deel 22)

The Witches: A Discworld Game (Devir, IELLO, Phalanx Games Polska, Treefrog Games)

The Witches: A Discworld Game, een bordspel voor 1 tot 4 spelers dat zich afspeelt in het Schijfwereld universum van Terry Pratchett, bevindt u zich in het magisch geladen land van Lancre alwaar u de kunst van hekserij krijgt aangeleerd. Dat doet u door met uw heksen in spe clubje rond te trekken en kleine ongemakjes die u onderweg tegenkomt te verhelpen. U zou uw eigenste zelf niet zijn moest u niet alles op alles zetten om uw medestudenten te overklassen. Uw studie wordt echter verstoord door om de haverklap opduikende, en vooral onverwachte, crisissen die uw onverdeelde aandacht vragen wilt u uw opleiding niet voortijdig beëindigd zien. Een elfeninvasie bijvoorbeeld.

Gelukkig houdt u af en toe even halt voor een theekransje. Dat brengt u weer helemaal op krachten.

De heks met de meeste overwinningspunten wint het spel, al moet u er terdege rekening mee houden dat bepaalde gebeurtenissen het spel kunnen doen eindigen zonder overwinnaar.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

Terry Pratchett.

Martin Wallace.

Schijfwereld.

U kunt solo, competitief of coöperatief aan de slag.

Uw personage heeft een eigenschap die uw tegenstanders niet hebben, een eigenschap die u tijdens het spelen een voordeeltje oplevert.

U bent een liefhebber van zeszijdige dobbelstenen en modificeert graag de resultaten van dobbelworpen.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Devir, IELLO, Phanlanx Games Polska en Treefrog Games voorbij want:

Terry Pratchett.

Martin Wallace.

Schijfwereld.

U neemt de heer Wallace de armoede strafpunten in London nog altijd kwalijk. Ook hier kon hij het blijkbaar niet laten strafpunten in de doos te pleuren.

Dit is lichte kost en de informatie waarover u op dit moment beschikt voorspelt weinig uitdaging. U hebt grote tanden waarmee u zich graag in een spel vastbijt.

Dominique