Spiel 2013: een vooruitblik (deel 12)

Lap Dance (Artipia Games)

In Lap Dance, een naar verluidt erg heet kaartspel voor 2 tot 5 spelers, wordt u door de grote baas aangesteld om zijn nachtclub tijdens zijn afwezigheid te leiden. U zou uw eigenste zelf niet zijn als u niet alle zeilen bij zou zetten om de man te plezieren als hij terugkomt. En u pleziert hem het meest met geld.

U gaat dus naarstig aan de slag en houdt u overdag onledig met het inhuren van sexy Latina danseressen en toyboys, u laat hectoliters alcoholische dranken aanrukken en brengt alles in gereedheid voor de dagelijks terugkerende climax die bruisend nachtleven heet. Tijdens dat bruisen hebt u dan weer andere katten te geselen. Minderjarigen buiten uw etablissement houden bijvoorbeeld en agressieve bruisballen de deur wijzen. U bent ook als de dood voor drughandel in uw tent, u wil immers geen gehannes met de arm der wet. En al zeker niet met uw werkgever.

Hebt u bij de terugkeer van uw baas het meeste geld verdiend wint u het spel.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

Het thema alleen al doet u kwijlen van voorgenot.

Uw natte droom, het runnen van een louche tent, wordt hier toch een ietsepietsie werkelijkheid. En het mag waarschijnlijk ook van uw vrouw.

U hebt het gevoel dat de uitgever die u al eerder Among the Stars en Briefcase schonk u niet zal teleurstellen.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Artipia Games voorbij want:

Puerto Rico meets Boogie Nights, zo werd het spel aanvankelijk omschreven. Genoeg om uw waakvlam enkele graden hoger te zetten. Ondertussen hebt u vernomen dat het concept van een volwaardig avondvullend bordspel werd verlaten en nu vol wordt ingezet op een luchtig kaartspelletje van ongeveer 30 minuten. Voor u genoeg reden om uw waakvlam naar de ‘quasi uitdoven stand’ terug te draaien.

De geruchten gaan dat de radicale ommezwaai van het spelconcept ervoor heeft gezorgd dat Spiel 2013 niet wordt gehaald.

Dominique