Spiel 2013: een vooruitblik (deel 4)

Templar (Queen Games)

In Templar, een bordspel voor 2 tot 5 spelers, bent als Tempelier druk in de weer uw vergaarde schatten in een bevriende abdij te verstoppen. U wordt daarin bijgestaan door het personeel van vader abt. Hun vaardigheden komen u erg goed van pas want zij kennen alle hoekjes en kantjes van de abdij en weten ook als geen ander hoe ze uw grijpgrage concurrenten, die uiteraard net dezelfde intenties hebben als u, dwars kunnen zitten.

Wie op het einde van het spel het meeste schatten heeft verstopt wint.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

Templar is een herwerkte en mooiere versie van Palacio de Viana en dat is niet gemakkelijk te vinden. U krijgt hier dus een dot van een kans.

Tegenspelers dwarszitten is, na zelf winnen, een van uw favoriete bezigheden.

Templar is een familiespel, een subsegment dat u omwille van de eenvoud en snelheid van spelen meer en meer bent gaan waarderen.

U houdt van personages die u toelaten de spelregels te omzeilen.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Queen Games voorbij want:

Palacio de Viana ging over het botanisch versieren van paleistuinen in Cordoba op het einde van de negentiende eeuw. Nu moet u schatten gaan verstoppen in een middeleeuwse abdij. Inwisselbare thema’s wijzen meestal op een abstract fundament en u houdt niet van abstracte spellen.

Het verstoppen van schatten vindt u nogal kinderachtig, Tempelier of niet. Dit gaat u bij uw veeleisende veelspelervrienden niet verkocht krijgen.

250 fiches die u moet gaan verstoppen vindt u een beetje teveel van het goede. U vreest dat u er al snel enkele zult kwijtspelen.

Dominique

 

Een gedachte over “Spiel 2013: een vooruitblik (deel 4)

Reacties zijn gesloten.