De ‘De Tafel Plakt!’ Awards 2012: deel 22

Godot van het jaar

Arctic Scavengers (Rio Grande Games / Driftwood Games)

Ik ben een heel geduldig man. Ik zie er niet tegenop in een rij te staan wachten. Zolang ik visueel contact kan houden met mijn einddoel tenminste, en een praatje kan slaan met de medewachtende lotgenoot.

Maar de Godotiaanse proporties die het wachten op de nieuwe versie van Arctic Scavengers heeft aangenomen begint nu toch elke verbeelding te tarten.

U en ik, medespeler, mogen onszelf dan ook stilaan Vladimir of Estragon beginnen noemen.

In mijn herfstmijmeringen van 2009, meerbepaald op 26 november van dat jaar, deelde ik u hier al met grote vreugde mee dat deze verre van middelmatige deckbuilder door Rio Grande Games zou worden heruitgebracht.

Ik maakte u blij met een dooie mus.

2010: niets

2011: niets

2012: niets

Hebt u het origineel in uw bezit mag u zich dus gelukkig prijzen, maar dat wil niet zeggen dat u niet uit moet kijken naar de nieuwe editie. Daar zit immers de HQ uitbreiding bij. En die is zeer de moeite.

Op de website van Rio Grande staat te lezen dat het spel in januari of februari 2013 in de winkels zou moeten liggen. Het einde van januari komt al akelig dichtbij. Laten we het dus maar op februari houden.

Maar pint u mij daar vooral niet op vast. Ik wil u graag te vriend houden.

Tot morgen!

Dominique