De ‘De Tafel Plakt!’ Awards 2012: deel 19

Update van het jaar

Call to Glory (White Goblin Games)

Bij White Goblin Games hebben ze een neus voor goede spellen, ook spellen die al een tijdje uit zijn. Hun metamorfose van Crazy Chicken (2003) en diens nakomeling Drive (2005) naar Call to Glory heeft als resultaat de beste koop van het trio opgeleverd.

Dat komt door de fantastisch mooie grafische omzetting – na kippen en auto’s is hier het feodale Japan aan de beurt, wat uiteraard ook iets zegt over het niet ter zake doende thema – de initiële kwaliteiten die het origineel en zijn opvolger al in zich droegen en de uitbreidingen ‘Keizerlijke Opdrachten’ en ‘De Kracht van de Ninja’ die deze speelmaaltijd lekker op smaak brengt.

Runner-up: De Heersers van de Nijl (White Goblin Games)

Ja hoor, de Witte Goblins doen het hier ook nog eens een keertje doodleuk over. De voortreffelijke speelkwaliteit van dit kaartspel was ook het team van White Goblins blijkbaar al opgevallen, maar gelukkig ook de verschrikkelijk slechte kwaliteit van het materiaal waarmee het speelplezier moest worden opgewekt.

Resultaat: een prima kaartspel dat dit keer niet desintegreert na een eerste keer schudden en ook nog eens standaard werd voorzien van de ‘Monumenten’ uitbreiding.

En ook dit zit, net als Call to Glory, in de ondertussen bekende blikken behuizing.

Aanradertjes, allebei.

Tot morgen!

Dominique