De ‘De Tafel Plakt!’ Awards 2012: deel 5

Spellenbabes van het jaar

Deze award werd in het leven geroepen om de – als ik Maarten van ‘De Bordspeler’ mag geloven, niet zelden onwelriekende – mannen-veelspelers die onze hobby bevolken te wijzen op het feit dat er nog zoiets als een vrouw bestaat, een menselijke soort die hen totaal vreemd is.

Inderdaad, u hebt de meervoudsvorm in de titel wel degelijk goed gelezen: het zijn er twee dit jaar, én een runner-upje.

De Michelle Jennekes van de bord- en kaartspelwereld van het jaar dragen de welvoeglijke namen Kaja Sadowski en Joanna Gaskell van Starlet Citadel Reviews. Voor de welriekende mannen onder ons: klik op de onderstaande link, bekijk hun bespreking van het spel Divinare en probeer achteraf eens te herhalen hoe het spel eigenlijk in elkaar zit. U gaat jammerlijk falen. Niet spelgerelateerde details gaat u dan weer wel zonder enig probleem kunnen reproduceren.

De onwelriekende man-veelspeler gaat u na het bekijken van de video perfect kunnen uitleggen hoe het spel functioneert, gefixeerd als hij was op de spelbordjes, puntenfiches en de kaarten en niet op wie zich achter de tafel bevond. Maar voor hen is dan ook geen redding meer mogelijk. Ze weten niet wat ze missen.

http://www.youtube.com/watch?v=yjhC_5sxlcA&feature=player_embedded

Runner-up: Felicia Mezzanotte van Board to Death. Ook zij doet het hart van menig gezonde, welriekende, mannelijke speler sneller slaan.

Tot morgen!

Dominique

 

2 gedachtes over “De ‘De Tafel Plakt!’ Awards 2012: deel 5

  1. Ik dacht “kat in het bakkie”, blijk ik niet eens genoemd te worden. Ergens ging er duidelijk iets mis met de selectie procedure. Toch jammer.

    Like

  2. Prima keuze, maar ik ga het je tegen volgend jaar proberen om moeilijker te maken. In mijn nieuw project ga ik proberen om met zoveel mogelijk (verschillende) mensen rond de spellentafel plaats te nemen dit jaar en als dat dan nog “schoon” volk is, is dat meegenomen.
    Eén speelmoment was al de moeite dit prille jaar. Collega en twee vriendinnen op bezoek voor een gezellige speelnamiddag.

    Like

Reacties zijn gesloten.