Spiel 2012: een vooruitblik (deel 16)

Oddville (What’s your Game?)

Oddville is een kaartspel voor 2 tot 4 spelers waarin u bent ingehuurd om het eerste woord in deze zin op te bouwen. Dat doet u door uw personeel grondstoffen te laten verzamelen, geld binnen te halen of bouwvergunningen los te weken. Tussendoor indruk maken op de plaatselijke gilden kan al eens een extra voordeeltje opleveren. Uiteraard probeert u de gebouwen die u opricht zo strategisch mogelijk te plaatsen waardoor u de bonussen van de aangrenzende bouwsels ook nog eens opstrijkt. Dat tikt lekker aan.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

U hebt uw oog al laten vallen op Among the Stars maar dit lijkt u nóg interessanter, afwisselender ook, een u hebt maar geld voor één van de twee. U gaat voor Oddville.

Het samenwerken aan een urbanisatieproject met uiteindelijk slechts één winnaar lijkt u wel wat. U denkt dat uw manipulatietechnieken u in dit spel heel goed van pas gaan komen.

Snelle beurtwisselingen zijn voor u een must aan de speeltafel. Ze worden hier standaard meegeleverd.

U hebt het voor spellen die snel kunnen worden uitgelegd.

U profiteert graag van het werk van uw tegenspelers.

U dwarsboomt graag de werkzaamheden van uw tegenspelers.

U geniet van het spelen met multifunctionele kaarten.

U beïnvloedt graag de snelheid van een spel.

Uw speelduurgrens ligt op een uurtje.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van “What’s your Game?” voorbij want:

Uw spellenkast herbergt al meer dan voldoende spellen met stedenbouw als thema. U bespeurt hier niets dat u niet bekend voorkomt.

U hebt graag dat men u met rust laat tijdens een spelletje en dat niets of niemand uw breiwerk dat naar de overwinning leidt komt verstoren.

U hebt het gevoel dat u hier wel heel veel aandacht moet schenken aan de gebouwen die uw tegenspelers in de steigers hebben staan. U doet dat niet graag.

U vermoedt dat dit weer typisch zo’n spelletje is waarin timing heel belangrijk is waarbij alleen op het juiste moment toeslaan kan leiden naar de overwinning. Dat is niets voor u.

Dominique