Spiel 2012: een vooruitblik (deel 11)

Gladiatori (Giochix.it)

Gladiatori is een kaartgestuurd vechtspel voor 1 tot 4 spelers waarin u in de oude Rome als gladiator de arena in mag. Uiteraard gaat u niet onvoorbereid en biedt op de plaatselijke gladiatorenrommelmarkt op handige spulletjes die u in de arena van pas kunnen komen.

Reserveer alvast uw plaatje in de wachtrij want:

Dit zou wel eens het ultieme gladiatorspel kunnen zijn en u wil niet het risico lopen het te missen.

Vanaf twee spelers is de factor geluk quasi volledig weggegomd en dat spreekt u enorm aan. Als u wint is het omdat u gewoonweg de beste bent en niet de gelukkigste.

U pimpt graag karakters op tot onverwoestbare vechtmachines en geniet vervolgens van de ravage die ze op het veld van eer aanrichten.

U kunt erg genieten van het maken van een neerwaartse duimbeweging ten aanzien van uw rechtstreekse tegenstanders.

U traint graag even op uw eentje vooraleer u aan het echte werk begint.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Giochix.it vorbij want:

Gladiatorengevechten horen niet op een knusse keukentafel. Als u gladiatoren aan het werk wil zien zet u wel een dvd op.

Dat als enige overeind blijven een van de overwinningsvoorwaarden is spreekt u niet bepaald aan. U wil tot op het einde van een spel meedoen voor de overwinning.

Voor een thematische omzetting waarin snelheid van uitvoering heel belangrijk is lijken de spelregels u toch redelijk complex en eerder spelvertragend.

90 minuten lijkt u wel heel lang voor dit spel, zeker als uw gladiator lang voor de eindstreep al een invaliditeitsuitkering moet aanvragen.

Dominique