Spiel 2012: een vooruitblik (deel 10)

Tokaido (Funforge)

Tokaido is een bordspel voor 2 tot 5 spelers waarin u zich in Japan ophoudt en als reiziger van punt A naar B beweegt. Tijdens de reis verdient u punten door uzelf vol te proppen met verrukkelijke maaltijden, van het mooie uitzicht te genieten, gesprekjes te voeren met de plaatselijke fauna, oude tempels te bezoeken en leuke souvenirs te kopen.

Geef toe: u hebt al voor veel hetere vuren gestaan in een bordspel.

Reserveer alvast uw plaatsje in de wachtrij want:

Tokaido is zen in zijn puurste vorm. Het doel van de reis is ondergeschikt aan het reizen zelf. U hoeft dus niet te treuren als u verliest. In uw geval is dat heel graag meegenomen.

Tokaido is bloed- en bloedmooi. Is het spel maar zozo kunt u het spelbord en de andere spelonderdelen gewoon op tafel leggen om er zonder enige gêne alleen maar naar te zitten kijken.

Dat bloedmooie is in voorbestelling van u voor een schamele €30. Dat is, gezien de prijszetting van heel wat spellen op Spiel, een habbekrats. En u krijgt er nog enkele bonuskaarten bovenop. U hebt geen moment getwijfeld.

Sedert Thebes bent u een grote fan van het principe dat wie laatst staat eerst mag. Achteraan hangen, al dan niet op een scorespoor, is een van uw specialiteiten. U kunt in dit spel daarmee uw voordeel doen.

Tokaido is een worp van Antoine Bauza, een ontwerper die sinds 7 Wonders en Takenoko in uw ogen niets meer verkeerd kan doen.

U verzamelt graag setjes.

Loop vrolijk zwaaiend de stand van Funforge voorbij want:

Okaido mag dan wel bloed- en bloedmooi wezen, u weet al langer dan vandaag dat schoonheid niet alleen een list is van de natuur, maar ook van speluitgevers. U past wel op.

Iets al dan niet bloedmooi vinden is ook onderhevig aan smaak. U vindt de dominantie van wit hier wel heel erg opvallend.

Er hangt hier weinig vlees aan het bot. Dit is lichte kost en daar zijn uw hersencellen niet echt aan gewend. Zij worden graag blootgesteld aan grote uitdagingen, en een gezondheidswandelingetje in Japan valt daar niet onder.

Dominique