De “De Tafel Plakt!” Awards 2011: deel 25

Pion van het jaar

De pion, zeg maar pionnen van het jaar – voor zover hier van pionnen sprake is – vindt u in de doos van Mage Knight: Boardgame (WizKids).

Deze pionnen, die met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid heel weinig gaan worden gebruikt (zie de award “Het fantastisch spel waarvoor u geen medespelers gaat vinden van het jaar”) dragen de welluidende namen Norowas, Arythea, Goldyx en Tovak. Ondanks hun belachelijke namen zien ze er prachtig uit en zijn ze een genot om te hanteren. Het is leuk rondlopen met deze heer- en vrouwschappen in het Mage Knight Universum.

Maar aangezien u hen weinig zult gebruiken in dat universum is het aan te raden ze ook in te zetten bij andere spellen met een fantasysetting. Keuze genoeg.

U verzint wel wat.

Dominique